DxDiag ve CPUID farklı değerler gösteriyor

Makaleler
2
Daha fazla  
Meslek
Full stack
Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi CPU-Z programını indirip değerlere baktım. İşlemcim AMD Ryzen 5 1600. DxDiag'da ve işlemci bilgileri kısmında 3.20GHz olduğunu söylemesine rağmen CPU-Z'ye baktığımda sürekli 3397.99MHz'de çalışıyor (hatta anlık olarak 3699'a kadar çıkıp düşüyor ara ara). Birinci sorum bu değerlerden hangisi doğru? İkinci sorum ise işlemcinin oyunda değilken bile sürekli 3397.99 ile çalışması normal mi? Teşekkürler.

DxDiag bir sistem bilgisi ekranı, CPU-Z'nin verdiği şey anlık değerler.

Evet ama 3.2GHz olarak belirtilen maksimum değeri değil mi? Nasıl bunun üstüne çıkabiliyor?

Hayır, Boost Clock'u 3.6GHz. CPB ile çıkıyor. Ancak masaüstünde CPB oyunlardaki gibi çalışmaz.

DxDiag bir sistem bilgisi ekranı, CPU-Z'nin verdiği şey anlık değerler.

Hayır, Boost Clock'u 3.6GHz. CPB ile çıkıyor. Ancak masaüstünde CPB oyunlardaki gibi çalışmaz.
Anladım. Teşekkürler. Peki sürekli 3397 MHz ile çalışması anormal sıkıntılı bir durum mu? Oyun oynamadığım halde.

Anladım. Teşekkürler. Peki sürekli 3397 MHz ile çalışması anormal sıkıntılı bir durum mu? Oyun oynamadığım halde.

Sürekli 3.397GHz çalışmaz, daha doğrusu her çekirdek 3.397GHz'te çalışmaz. Sıcaklıklar iyi ise sorun yok zaten.

Sürekli 3.397GHz çalışmaz, daha doğrusu her çekirdek 3.397GHz'te çalışmaz. Sıcaklıklar iyi ise sorun yok zaten.
Core Temp isimli programı indirip baktım. Boşta 34-36 derece arası çalışıyor. Sanırım bir sıkıntı yok o halde. Tekrardan teşekkürler cevaplar için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…