DXDIAG veya CPU-z programında ekran kartı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

FatFlock

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisi (öğrenci) :)
Merhaba arkadaşlar bu forumda 2. konu açışım. DxDiag'dan veya CPU-Z programından ekran kısmına gelip baktığımda kendi ekran kartım olan NVIDIA GeForce GT 520M değilde onboard ekran kartı olan Intel HD Graphics 3000 gösteriyor. Araştırmadan bir şey yazmıyorum tabi ki NVidia denetim masası ayarlarından gerekli ayarları yaptım bir oyun açarken mesala Nvidia ile aç diyorum ve sağ altta NVidia'nın çalıştığını gösteriyor buralarda sorun yok. Kafama takılan neden ekran kısmında NVIDIA göstermiyor? Bir de PC'yi ilk aldığımda oynayabildiğim oyunlardan birkacı oynanamayacak derecede donmaya ve FPS düşüklüğüne maruz kaldı diyebirim. (örnek vermem gerekirse başta Steam oyunlarından DOTA 2 ) Bununla bir ilgisi var mıdır acaba yardımlarınızı bekliyorum. Sağolun.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'tan harici kartı devreye sokman gerek.

Yapma bunu mevsres. Adam Optimus kullanıyor ve zaten konuda ekran kartının devrede olduğunu belirtmiş.

DXDIAG ve GPU-Z'de Intel'in görünmesinin nedeni, Intel'in birincil kart olmasıdır. Intel olmazsa ekrana görüntü gelmez. GT 520M'in işlediği görüntüyü bile Intel yansıtır ekrana.

Performans düşmesinin nedeni ısınmadır.

Arkadaşlar gerçekten ne kadar teşekkür etsem az bu yardımseverliğe hayran kaldım abartmıyorum aklımdaki bütün soru işaretleri siliniyor :) Temizleme olayını kendim mi yapayım yoksa herhangi bir servise yaptırsam da olur mu arkadaşlar sorun çıkarırlar mı siz daha iyi bilirsiniz demek istediğimi .

Arkadaşlar gerçekten ne kadar teşekkür etsem az bu yardımseverliğe hayran kaldım abartmıyorum aklımdaki bütün soru işaretleri siliniyor :) Temizleme olayını kendim mi yapayım yoksa herhangi bir servise yaptırsam da olur mu arkadaşlar sorun çıkarırlar mı siz daha iyi bilirsiniz demek istediğimi .

Garanti devam ediyorsa servise yolla. Garanti bitmişse kendin de açabilirsin ama ne yaptığını iyi bil. Geçen forumda bir vidayı sıkmadığı için işlemcisi 90 derece olan bir arkadaş vardı.

Garanti devam ediyor ben servise götüreyim o zaman sağolun :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı