Arkadaşlar merhaba Steam üzerinden Dying Light 2 aldım grafikleri falan düşürdüm ama oyun çok bulanık oldu ya. Kafayı yiyeceğim, AMD Radeon Software'den Dying Light 2'ye ayar çekmiştim. Ondan olabilir mi acaba?
Bulanıklığın sebebi yukarıda da yazdığımız gibi FSR'dan dolayı. Eğer FSR aktif ettiyseniz kapatın fakat kapatırsanız da FPS gözle görülür şekilde düşebilir.
Hocam yerinizde olsam AMD Radeon dan FPS değerlerime bakarak sistemime en uygun grafik ve akıcı performans ile uyuşacak bir ayar yapardım. "Ölçümler katmanını göster" dedikten sonra sağ köşe de yada sol köşe de sisteminizin değerleri çıkıyor, ben DX11 de oynarken çok zorlandım ve DX12 de oyun yağ gibi akıyordu, ayrıca gelişmiş seçeneklerden yani Video ayarındayken F e basıp bazı gereksiz ayarları kapatın, mesela gölgeleri azaltıp dokuları güçlendirin.
Denediğim çoğu oyunda Ultra Quality ayarından memnun kaldım hangi ayarlarda ve hangi oyunda kötü göründü sana? Cyberpunk 2077 ve God of War'da klasik ultra ayarlara kıyasla ultra + FSR ultra quality bir bulanıklık yaratmadı.
GoW'da FSR Ultra Quality bile şaşırtıcı bir biçimde gözüme bulanık geldi biraz anlayamadım o yüzden FSR kapalı 1080p native çözünürlükte oynamak çok daha fazla keyif vermişti, aslında diğer oynadığım oyunlarda netlik seviyesi bu kadar düşmüyordu dediğin gibi oyunun grafik motoruna bağlı olarak değişebilen bir durum bu sanki..