Dying Light 2 için RAM ve monitör alınır mı?

No Russian

Hectopat
Yaza doğru Dying Light 2 alacağım ve FPS degerlerimin yükselmesini istiyorum. Sizce monitör ve 8 GB RAM eklemesi yaparsam 5-10 FPS artar mı?

Sistemim: Monster Abra A5 15.5

Intel Core i5-10300H.
8 GB DDR4 2933 MHz.
NVIDIA GeForce GTX 1650 GDDR6.
256 GB..

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış hatırlamıyorsam Dying Light işlemci odaklı bir oyundu. Bu sebeple dual channel yapmak 5-10 fps'den fazla etkiler diye tahmin ediyorum.

Monitör sadece Hertz üzerinde etkisi olur FPS'in monitörünün Hertz'iyle aynı olursa oyun kaymak gibi olur FPS üzerinde bir etkisi olmaz fakat RAM alırsan hem bilgisayar daha rahat çalışır hem de biraz FPS üzerinde katkısı olur.

Yaza doğru Dying Light 2 alacağım ve FPS degerlerimin yükselmesini istiyorum. Sizce monitör ve 8 GB RAM eklemesi yaparsam 5-10 FPS artar mı?

Sistemim: Monster Abra A5 15.5

Intel Core i5-10300H.
8 GB DDR4 2933 MHz.
NVIDIA GeForce GTX 1650 GDDR6.
256 GB.

Hocam çok güçlü bir sisteminiz yok açıkçası ayrıca benim gibi laptop kullanıyorsunuz bu da masaüstüne göre daha güçsüz.
RAM arttırır tabii ki.
Monitör hakkında ise şunu diyebilirim cihazınızda MUX Switch olmadığı için ekran kartını tam anlamıyla kullanamayabiliyor eğer harici bir monitör takarsanız MUX Switch özelliği görür ve bu da performansa katkı sağlar.

Evet, RAM ekleyerek performansta ufak bir artış olur. Monitör alıp almamak sizin zevkinize ve isteğinize kalmış bir durum. Monitörün performans artışı ile ilgili bir alakası yok.

Monitör sadece Hertz üzerinde etkisi olur FPS'in monitörünün Hertz'iyle aynı olursa oyun kaymak gibi olur FPS üzerinde bir etkisi olmaz fakat RAM alırsan hem bilgisayar daha rahat çalışır hem de biraz FPS üzerinde katkısı olur.
Hocam ekran kartındaki yükü azaltıyor diye biliyorum. Fakat yanlışta olabilir.

Hocam ekran kartındaki yükü azaltıyor diye biliyorum. Fakat yanlışta olabilir.

Hayır. RAM'ler beslemeyi işlemciye yapar, işlemci ne kadar iyi beslenirse ekran kartını da o kadar iyi desteklemeye başlar. Tek kanal (1 adet) RAM kullanmak zincir reaksiyon gibi işlemciyi geri çeker, işlemci de ekran kartını.

İdeal performans için işlemci ve ekran kartı kadar RAM'lerin durumu ve depolama biriminin sorunsuz ve hızlı olması da önemlidir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı