Dying Light 2 RTX ve grafik ayarları nasıl olmalı?

RTX 2080 var bazı videolarda oyun daha güzel gözüküyor, hazır ayarlardan ultraya çektim ama aynısı olmuyor. Öncelikle DLSS kalite, performans, dengeli hangisini yapmam lazım? Bir de FSR var yoksa FSR DLSS'den daha mı iyi? Sonra NVIDIA Reflex var onu açmam gerekiyor mu? Bir de yakınlar ve mekan içleri çok güzel gözüküyor ama dışardayken biraz uzakta ki çimenler ağaçlar falan daha kötü gözüküyor. Hareket bulanıklılığını tamamen kapattım bu arada iyi mi yapmışım?

DLSS kalitede olsun. Ama oyununuzun çok daha iyi gözükmesi için performanstan kısmanız gerekiyor. Bunun için de DLSS, FSR gibi teknolojileri kullanmamanız gerekiyor. Ama bence açık kalsın, çok fark ettirmez zaten. DLSS, FSR'dan daha iyi (bence). Ama Dying Light 2'de DLSS kaç var bilmiyorum. NVIDIA Reflex'i açabilirsin. Eğer uzakta bulunan çimenlerin ve ağaçların fotoğrafını atarsan daha iyi olur. Hareket bulanıklılığını sevmiyorsanız kapatın, performansa çok bir etkisi var mı bilmiyorum açıkçası.

İşleme ölçeğini arttırarak daha iyi görüntü elde edebilirsiniz. Tabii performansı düşürüyor.

İşleme ölçeğini arttırarak daha iyi görüntü elde edebilirsiniz. Tabii performansı düşürüyor.

Ek bir not ekleyeyim, eğer kenar yumuşatmayı keskin yerine yumuşak yaparsanız, adı üstünde nesnelerin köşeleri daha yumuşak olur ve belki istediğiniz görüntüyü biraz da olsa yakalamış olursunuz.

Keskin yaparsam daha güzel gözükmez mi? yumuşak yaparsam hamur gibi oluyor diye biliyorum.

Yani size kalmış ama bana göre keskin kötü bir görüntü veriyor.

Detay uzaklığı çarpanı ayarını arttırırsanız uzaktaki şeyler daha net gözükür ama FPS'iniz de düşer.

Hocam RTX'i kapatıp uzaklık çarpanını falan bayağı yükselttim ama bilmiyorum çimler falan bir tuhaf duruyor ya. Sizin ekran kartınız ne grafikleri güzel olacak şekilde ayarlayıp SS atsanız olur mu ayarları?

Ben önceden rtx olmadan oynuyordum şöyle gözüküyordu:

Rtx yoktu o zaman ama çimler uzak falan çok güzel yani.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2024-06-19 at 20.22.20.jpeg
    209,1 KB · Görüntüleme: 128
  • WhatsApp Image 2024-06-19 at 20.22.22.jpeg
    232,3 KB · Görüntüleme: 128

Hocam bende ağaçlar ve çimenler böyle. Çektiğiniz fotoğraflardan pek bir şey anlamadım çünkü kaliteleri düşük biraz. Eğer bu attığım fotoğraflardaki grafikleri sevdiyseniz ayarları atabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…