1.12 güncellemesiyle oyuna DL Points adında bir para birimi eklendi, sadece gerçek parayla satın alabileceğin bir oyun içi para birimidir bu. Amacı ise ilk oyundaki gibi kozmetik paketlerini satın almana yarıyor ama ne yazık ki ilk oyundaki gibi oyunun bulunuduğu mağaza satılan DLC mantığında işlemiyor artık. DL Points'in gelmesiyle birlikte artık kozmetik paketleri sadece oyun içerisinden satın alınabilir. Bunda sorun yok gibi gözükebilir ama ufak bir örnekle olayı açıklayayım.
Bir önceki sürümlerde gelen Call of Juarez ve The Walking Dead etkinliğiyle oyuna kısa bıçak silahını eklediler. Sadece CoJ etkinliğinin ödülünde bir tane kısa bıçağı elde edebiliyordun, TWD etkinliğinde ise sadece Lucille'i etkinlik ödülü olarak verdiler. Neyse. Yalnız bir sorun vardı ki ilk oyundaki gibi kısa bıçak animayonu yoktu. Yapımcılar, bir sonraki güncellemede geleceğini söyledi. Öyle de oldu, 1.12 güncellemesiyle beraber geldi ama daha öncesinde ektinlikte oynamamış ve kısa bıçakları elde etmemiş birisi oyun içi mağazadan satın almak zorunda ki bu kısa bıçakları kullanabilsin.
Tartışmaya açık bir konu. Ben bu durumu desteklemiyorum. Saatlerce severek oynadığım ve oynamayı düşündüğüm bu oyunu, izledikleri politikalardan ötürü sildim. 2. hikaye DLC'si gelene kadar da yüzüne bakmam muhtemelen.