Çözüldü Dying Light oynarken tuşlar geç algılıyor veya takılıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

Kubii.v

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Kingston Fury 8Gb
Ekran kartı
Asus Dual RTX3050
Anakart
Gigabyte B450M-S2H
İşlemci
Amd Ryzen 3 1200 (en yakın zamanda değiştiricem)
Dying Light oynarken tuşlar sürekli takılı kalıyor veya geç algılıyor. Seri bir şekilde W a s D birkaç kere basınca karakter çok büyük daire çiziyor bıraktığımdada devam ediyor 4 5 saniye ya da atlarken space bastığımda tutunmuyor yere düştükten sonra space algılıyor. Önemli bir yerde yürürken W basmayı bırakıp etrafıma bakacakken karakter yürümeye devam ediyor vb. sistemi yeniden başlattım. Klavyenin portunu değiştirdim düzelmedi ve sorun başka oyunlarda yok. Çok sinir bozucu bir durum hikayeyi %60 tamamlamışken her yerde ölmek çok can sıkıyor. Umarım çözümünü bilen vardır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
İlk defa böyle bir sorun görüyorum. İşlemcin ekran kartına yetersiz, daboğaz var desek (ki var) sistemin Dying Light 1 için yeterli bir sistem. Tost makinesinde oynadığımı bilirim, 720p'de 30 FPS'nin üstünü göremediğim zamanlarda bile bu sorunu yaşamadım. Düşük ayarlarda oynuyorsan yükseğe çekip ekran kartına yük bindirebilirsin, en azından işlemcinin üzerindeki yükü hafifletir. Ayrıca grafik ayarlarındaki çizim mesafesini sıfırlayabilirsin, göz yormaktan fazla bir özelliği yok. Şimdilik bunları deneyelim.

Bu arada, Dying Light 1 için konuşuyoruz, değil mi?
Evet dying light 1 için ekstra olarak yazmayı unutmuşum bu bug sadece tarihi şehir(sektör 0)da var varoşlara yada görev için başka bir yer yüklediğimde sorun olmuyor bugün farkettim çözümleri deniycem şimdi

Çözümü aslında bayağı basitmiş oyunu %95 tamamlamışken bulmak biraz üzdü ama buldum FPS'i 60a sabitledim yüksek ayarlar 60FPS sabit oynattı ve hiç takılma benzeri yaşamadım oyun gayet akıcı oldu.
İlk defa böyle bir sorun görüyorum. İşlemcin ekran kartına yetersiz, daboğaz var desek (ki var) sistemin Dying Light 1 için yeterli bir sistem. Tost makinesinde oynadığımı bilirim, 720p'de 30 FPS'nin üstünü göremediğim zamanlarda bile bu sorunu yaşamadım. Düşük ayarlarda oynuyorsan yükseğe çekip ekran kartına yük bindirebilirsin, en azından işlemcinin üzerindeki yükü hafifletir. Ayrıca grafik ayarlarındaki çizim mesafesini sıfırlayabilirsin, göz yormaktan fazla bir özelliği yok. Şimdilik bunları deneyelim.

Evet dying light 1 için ekstra olarak yazmayı unutmuşum bu bug sadece tarihi şehir(sektör 0)da var varoşlara yada görev için başka bir yer yüklediğimde sorun olmuyor bugün farkettim çözümleri deniycem şimdi

Çözümü aslında bayağı basitmiş oyunu %95 tamamlamışken bulmak biraz üzdü ama buldum FPS'i 60a sabitledim yüksek ayarlar 60FPS sabit oynattı ve hiç takılma benzeri yaşamadım oyun gayet akıcı oldu.

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı