Greenville
Hectopat
- Makaleler
- 3
Daha fazla
Dying Light oyununu ve serisini her ne kadar sevsem de Techland neden bu kadar kötü bir oyunu piyasaya sürdü, anlamış değilim. Birbirini tekrar eden oyunlar yapmanın hiçbir mantığı yok ve bunu "hayranlar istedi" mantığına oturtuyorlar. Sürekli ve her oyunda aynı görevler; değişen tek şey hikâye. Oyuna girdim gireli her 10 dakikada bir boss savaşı veriyor. Dark Souls mu oynuyoruz? Hayır, bir de zor yapacağım diye saçma sapan işler yapmışlar. Dying Light 2'deki gibi parkurda akıp gitmek istiyorum ama yok. Haritanın yarısı orman, karakter saçma sapan tırmanmıyor. Açık konuşayım, dümdüz yürüdüm harita içinde. Seriye olan saygımdan çıkmadım ama kaç para verdik şu oyuna, yaptığınız iş mi? Wattpad kitabı mı okuyorum, bu nasıl hikâye arkadaş? Hayır, kimsede konuşmuyor şu oyunun berbatlığını. Nerede görsem şöyle başlıklar var: "12 yerinden parçalamalı oyun." Ulan yemişim parçalamayı, almışsınız parayı, sesiniz çıkmıyor. Techland reklama verdiği parayı oyuna verseydi belki ortaya oynanabilir bir şey çıkardı. Oyun zor olsun diye dengeleme saçma sapan yapılmış. En çok şu nokta sıktı beni: 2-3 tane zombi türü koyup basmışsınız özelliklerini, ne çeşitlilik var ne bir şey. İnsanlar canavar modunu ilk defa görmüş gibi davranıyor bir de. İkinci oyunda zaten vardı bu, kimse bilmiyor mu? Biliyor da klasik Türk milleti. Urfa'da geçiyor diye dokunulmazlığı var oyunun. Saçmalıktan başka bir şey değil. Şu oyuna 10 üzerinden 3 verirdim de seriye yazık. 6 veriyorum seri hatırına.