Dynamic Vcore ve Dynamic Vcore SOC Nedir?

aaahollyaa

Kilopat
Daha fazla  
İyi günler. Başlıktan da gördüğünüz gibi. BIOS'ta voltaj ayarlarına girdiğimde karşıma bu ayarların çıktığını gördüm. Sizce Ryzen 3 1200'ü overclocklamak için hangi ayarı nasıl yapmalıyım? Bu ayarların farkları nelerdir?

SoC voltajı işlemci bellek kontrolcüsünün voltajıdır. Dynamic Vcore ise doğrudan işlemciye verilen voltajdır. İşlemciyi Overclock yapmak için doğrudan voltaj vermektense yavaş yavaş azar azar frekans arttırıp gitmekte fayda var. Zaten Ryzen işlemciler fazla voltajla çalışıyor. SoC voltajı ise RAM frekansı ayarlanırken gerekli.

SoC voltajı işlemci bellek kontrolcüsünün voltajıdır. Dynamic Vcore ise doğrudan işlemciye verilen voltajdır. İşlemciyi overclock yapmak için doğrudan voltaj vermektense yavaş yavaş azar azar frekans arttırıp gitmekte fayda var. Zaten Ryzen işlemciler fazla voltajla çalışıyor. SoC voltajı ise RAM frekansı ayarlanırken gerekli.

i3 12100F var bende şimdi BIOS'ta fark ettim CPU Vcore diye bir olay var.
Altında açıklama olarak aşırı hız aşırtma yapilandirmalari yüksek sicakliklara neden olan yüksek Vcore gerilimi gerektirebilir diyor.
Simdi ben bunu yukseltirsem işlemci overclock mu oluyor?
Yardımcı olursanız sevinirim...

Gigabyte h610m
i3 12100f

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı