e-Devlet giriş denemeleri ve Netflix hesap güvenliği

142404

Kilopat
Merhaba arkadaşlar, bu sabah 03:00 saatlerinde mailimi sıkıntıdan incelerken gözüme birkaç mail takıldı e-Devlet giriş denemeleri ve Netflix hesabımın da açılan bir oturum. 2ad olan bütün uygulamalarda 2ad açıktır bende mailleri fark eder fark etmez e-Devlet şifresini değiştirip e-Devlet anahtarı da oluşturdum burada benim aklıma takılan durum şu T.C. mi elbet bir yerden görüp bulmuş olabilirler bu bağlamda rastgele şifre deneyebilir ama iki işlem arasında 2-3 dakika var. Netfixte kullanıcı adı şifre bildiğin sürece giriş yapıp işlem sağlanabiliyor bu bilgilere erişip aynı zamanda ise e-Devlet üzerinden bir deneme yapılıyor. Keylogger ya da farklı bir virüs yemiş olabilirim diye bugün format attım virüs çok düşük bir ihtimal olarak düşünüyorum W11 son güncellemede ve güvenlik duvarı aktif bir biçimde kullanıyordum bilgisayarımı. Hareketleri incelediğimde iki işlem için farklı birer IP görüntüledim Google üzerinden IP konumalarına baktığımda benim ya da bir arkadaşım olamayacağını hatta farklı sitelerde farklı konumlar olduğunu görüntüledim IPlerin ortak noktaları Türkiye içinde olmaları karşılaştığım şehirler ( Ankara, Kayseri, Diyarbakır ve İstanbul oldu ) durum şu arkadaşlar bütün hesaplarımda şifrelerimi güncelledim güvenlik faktörlerini en üst düzeye çıkardım ama ben korkuyorum arkadaşlar başıma bir şey gelir diye.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    25,1 KB · Görüntüleme: 90
Öncelikle şu bağlantıdan adınıza açılmış bir şirket olup olmadığını kontrol edin.
Sonra da şu bağlantıdan adınıza şirket açılmasına kısıtlama getirin.

Geçmiş olsun. Virüs veya trojan işi olmayabilir. Malum pek çok kişisel veri yemek sepeti vb. kurumların beceriksizlikleri yüzünden ortalıkta geziyor.

1. Öncelik şifre güvenliği(Benzersiz şifreler, bir şifreyi başka bir yer, uygulamada kullanmamak)
2. Çift taralı doğrulama(Mail veya Telefon)
3. Olabiliyorsa kurtarma kodları veya benzersiz şifre uygulamaları,
4. Kullanılan sistemlerde AV ve güncel uygulamalar kullanmak,
5. Yurtdışı çıkışınız yok ise uygun olan yerlerde yurtdışı bağlantılarını sistemden kapatmak,
6. Gerekli olmayan yerlere mail ve cep tel no paylaşmamak.
Bunları ederseniz çok fazla kuşkulanmanıza gerek yok.

Aklıma gelen bütün numaralarımı ve e posta hesaplarımı kontrol ettim çoğunluk temiz çık ancak yaklaşık 15-20 yıl önce açmış olduğum kullanmadığıme posta hesaplarında ekran kırmızı oldu gördüklerimde şunlar

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.png
    206,7 KB · Görüntüleme: 70
  • Screenshot_3.png
    289 KB · Görüntüleme: 60

Netflix için kullandığın eposta kırmızı çıkan mı?

Öncelikle böyle bir kontrol sağlayabilme ve kısıtlandırma olduğunu bilmiyordum bunu gösterdiğin için çok teşekkür ederim Açılan bir şirket yok şükür kısıtlama işlemini de sağladım çok teşekkür ederim tekrardan
Netflix için kullandığın eposta kırmızı çıkan mı?
Hayır bu iki kırmızı çok eski hesaplarım, güncel hesaplarımdaki e postalarım yeşil

Bütün adımları bütün hesaplarımda gerçekleştirdim teşekkür ederim ama kuşku endişe çok kötü duygular insanı yiyip bitiriyor
O zaman bunla alakası yok. Sorun başka.
Hiç bir hesabım bağlı değil zaten kırmızı olan e postalarıma bu durumla alakasız gibi duruyor çok teşekkür ederim

Arkadaşlar peki bu giriş denemelerinin IP adresleri bende var ben bu IP adresleri ile kendilerine zarar verebilir miyim ?

Son düzenleme:

Netflix , Instagram , Facebook vb sitelere giriş denemeleri normaldir fakat e-devlet görmemiştim. IP adesleri ile büyük ihtimalle bir şey yapamazsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…