e-Devlet şifresi ne zaman alınır?

Daha fazla  
Ben dün PTT'nin müşteri hizmetlerine sordum bana 15 yaşındaki bir birey e-Devlet şifresi alabilir dendi. Bugün gittim PTT şubesine 16 yaşında olmam gerektiği söylendidedim. Müşteri hizmetleri ile görüştüm anlattım ben sana söyledim dedi. Yüzüme bile bakmadı bir daha müşteri hizmetleri ile görüştüm bu sefer de 18 yaş altı velisi ile alabilir dendi diyorum 18 yaş altında bir sınır var mı yok diyor. Dedim o zaman 5 yaşındaki çocukla alabiliyor mu? Bu sefer 16 yaşının altı olmaz diyor. Kapattım başka birisi açtı bu sefer oda 15 yaşını doldurmuş diyor. Benim çevremde 15 yaşında olup kullanan insanlar mevcut soruduğumda normal bir şekilde aldıklarını söylüyorlar. Bu sınır nedir anlayamadım (2009)

Ben 15 yaşındayım ve şifrem var.

15 yaşını dolduran T.C. vatandaşı alabilir PTT'den kimlik gostermeniz yeterli hatta tek başıma almaya gittim ben.

Bu sorunun cevabını turkiye.gov.tr yani edevlet veriyor zaten.

15 yaşını doldurmuş T.C. Vatandaşları üzerinde T.C. Kimlik numarasının bulunduğu aşağıdaki kimlik belgelerinden birini ibraz ederek şifre alabilmektedir.

Resmi sitede böyle yazıyor.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-04-10-00-05-04-646-edit_com.android.chrome.jpg
    286,9 KB · Görüntüleme: 35
Bu seneki doğum günün geçtiyse veya geçtiği zaman alabilirsin.

Bu seneki doğum günün geçtiyse veya geçtiği zaman alabilirsin.

Ben 15 yaşındayım ve şifrem var.

15 yaşını dolduran T.C. Vatandaşı alabilir PTT'den kimlik gostermeniz yeterli hatta tek başıma almaya gittim ben.

Anlamadığım şey şu buradaki @Ayazzz24 ve benim arkadaşım nasıl aldı? @Ayazzz24 doğum tarihini bir sakıncası yoksa söyleyebilir misin?

PTT şubesine git farklı bir memura şifre almak istediğini söyle. Sorduğunuz memur işini bilmiyor olabilir.

Uzun zamandır problem yaşıyorum zaten bu şube ile, mesai saatleride diğer şubeler ile aynı değil. PTT'nin kendi sitesi 5.30 diyor bunlar sadece 4.30'a kadar çalışıyorlar. Başka şubeye gitmeyi deneyeceğim teşekkürler.

Yıl olmuş 2025 hala şifre almak için fiziksel olarak bir şubeye gitmemizi istiyorlar. Çok saçma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…