e-Devlet'te birikmiş para ne kadar?

v3rtecc

Hectopat
Makaleler
3
e-Devlet'ten takasbank bireysel emeklilik işlemleri kısmına girdim. Sorgulama işlemlerinden toplu bakiye sorgulamaya girdim. Sorgula deyince en altta yazan toplam tutar 582404.3 gözüküyor. Kaç TL bu?

Bu bilgiyi verdiğimiz için tüm Technopat ailesine baklava borçlusunuz hocam. 😄
Güzel günlerde harcayın.

Para bana ait değil hocam, anneme ait. Ama varlığından haberi yok galiba, bende sabah babama söyledim yalan o falan dedi.

Anneme sordum, kendisinin haberi varmış ancak ben birikmiş paradan bahsedince farklı bir şey anlamış çünkü bu parayı o atıyormuş oraya. Bu para 58 yaşından önce çekilirse %25 değer kaybediyormuş bu yüzden annem parayı emekli olunca çekecekmiş her ay maaşından 10 bin TL buraya aktarılıyormuş. Burada da altın fonu gibi bir şeyler varmış zaten paranın değeride düşmüyormuş. Babam bunu iptal ettiğinden orayı kontrol ettiğinde para göremedi muhtemelen, o yüzden yalan dedi herhalde.

Parayı burada tutmasının sebebi bankada tutunca faiz alıyormuş, ek olarak her yıl %30 değerleniyormuş burada para. Bir başka sebebi de o parayı ileride düğün, okul gibi masraflar için tutmasıymış. zaten bu masraflar en az 10 yıl sonrasında çıkacağı için o parayı çekme derdi yokmuş. Hem para değerleniyor hem de bankada gibi duruyormuş orada.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı