e-Devlet'te Yoklama Dönemi ne demek?

CyberNexus

Hectopat
Askerliğim kısmında E-Devlet'te böyle bir şey yazıyor, bu ne demek oluyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aşağıda yazdığı üzere yoklamanızı yaptırmanız gerekiyor bu 2 ay 17 gün içinde. 2 ay sonra askerlik işlemleriniz başlayacak kısaca. Online olarak alttaz yazan yazıdaki forma tıklayıp doldurmanız gerek.

Askerlik şubesine gidip yoklama yaptırmanız gerekiyor. Öğrenci iseniz öğrenci belgesi ile gidip düzeltebilirsiniz.

Askerlik şubesine gidip yoklama yaptırmanız gerekiyor. Öğrenci iseniz öğrenci belgesi ile gidip düzeltebilirsiniz.

Gitmesine gerek yok. Altta yazdıgı üzere tek tıkla yapılıyor form doldurarak.

Ben askere giderken sadece e-Devlet'te yaptım tüm işlemleri 1 defa gittim şubeye oda bir sorum vardı telefonu inat edip açmadıkları için birazcık ses çıkartıp gelmiştim. (2 Otobüs değiştirmem gerekti)

Tecil ettireceksen şubeye gitmen gerekiyor tabii. Aslında oda e devletten halledilebiliyor ama kesin sonuç için gitsen net olur.

Gitmesine gerek yok. Altta yazdıgı üzere tek tıkla yapılıyor form doldurarak.
Evet doğru artık dijitalden hallediliyor. İlk bu durumu yaşadığımda şubeden hallediliyordu (2020) alışaamdım bir türlü

Tecil ettireceksen şubeye gitmen gerekiyor tabii. Aslında oda e devletten halledilebiliyor ama kesin sonuç için gitsen net olur.
Tecilde de gerekmiyor aslında formu doldurunca sağlık problemin yoksa askerliğe elverişli raporunu alındığı gibi askerlik şubesine gidilir. Önemli olan sonuçta sağlıklı raporunu görmeleri.

Öyle hocam ama arkadaşım tecil ettirirken kabul etmemiş sistem, Bu da unutmuş en son ben askere giderken seninkinede bakalım demiştimde son anda fark ettik durumu, gitti şubeye düzelttirdi. Mazallah bir anda eve inzibat gelip götürmesin. Şaka bir yana şubede tescil işlemi daha net ve kesin olur. Tavsiyem tescili şubeden hallettirsin.

Bende aniden mesaj gelmişti 2023 yılıydı Hatay'a er olarak sevk olarak diye ben o zaman lisans mezunuydum. Ön lisans okurken yoklama yaptırmıştım. Sistemde lise mezunu olarak gözüküyordum. O zaman gitmiştim. Bu ayın başında tekrar mesaj geldi yoklamanız bitiyor diye o zaman öğrendim dijitale düştüğünü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…