Kahraman67
Hectopat
E diskimi biçimlendir dedim böyle oldu 77 GB'lık bir yeri vardı nasıl düzeltebilirim?
Son düzenleyen: Moderatör:
Bölümün üzerine sağ tıklayıp biçimlendir dediğinizde sonuç alamıyorsanız disk yönetiminden biçimlendirmeyi deneyebilirsiniz.Eki Görüntüle 809014
E diskimi biçimlendir dedim böyle oldu 77 GB'lık bir yeri vardı nasıl düzeltebilirim?
Diskiniz SSD sanırım. Bence bölüntüyü kurtardıktan sonra tek parça kullanmalısınız. Şöyle bir öneri var; disk yönetimi penceresinde ilgili bölümün üzerine sağ tıklayın ve "Birimi Küçült..." seçeneğini kullanarak bölüntüyü küçültmeyi deneyin. Bu işlem sistem dosyalarını onarabilirmiş. Bu şekilde de sonuç alamazsanız aşağıdaki yöntemi kullanarak bölüntüyü tamamen silmeyi deneyebilirsiniz. Silmeyi başarabilirseniz, ayrılmamış alan üzerine sağ tıklayarak "Yeni Basit Birim..." seçeneğiyle bölüntüyü tekrar oluşturabilirsiniz.
Bir şey gözümden kaçmış özür dilerim. Birim 3 aslında partition 3 olmayabilir. Buna dikkat edin. select disk 0 komutunu girdikten sonra mutlaka list partition komutunu girerek bölüntülerinizin boyutlarını ve aldıkları numaraları kontrol edin. Dalgınlığıma gelmiş sanırım. Bir an birim 3 ile patition 3'ü kafamda eşleştirmişim.Bu konuya da bir göz atın isterseniz.RAW formatına dönüşen HDD
Merhaba, Benim verilerimi depoladığım bir 500 GB HDD var. İçerisinde (e: ) Ve (F: ) Olarak 2 adet disk bölümü bulunuyor. Bu HDD'yi USB bağlantısı yoluyla laptop'uma taktığımda disk biçimlendirme uyarısı geldi. Komut istemi (yönetici) > chkdsk /r e: Komutunu yazdım ve e diskine ulaşmayı...www.technopat.net
Diskiniz SSD sanırım. Bence bölüntüyü kurtardıktan sonra tek parça kullanmalısınız. Şöyle bir öneri var; disk yönetimi penceresinde ilgili bölümün üzerine sağ tıklayın ve "Birimi Küçült..." seçeneğini kullanarak bölüntüyü küçültmeyi deneyin. Bu işlem sistem dosyalarını onarabilirmiş. Bu şekilde de sonuç alamazsanız aşağıdaki yöntemi kullanarak bölüntüyü tamamen silmeyi deneyebilirsiniz. Silmeyi başarabilirseniz, ayrılmamış alan üzerine sağ tıklayarak "Yeni Basit Birim..." seçeneğiyle bölüntüyü tekrar oluşturabilirsiniz.
Not: komutlar sizin disk numaranız ve partition sıranıza göre yazılmıştır. Tabii konfigürasyonunuzda bir farklılık yapmadıysanız. Veri kaybetmemek için komutları kontrol edin.
1. Başlat menüsüne sağ tıklayın ve "Komut İstemi (Yönetici)" seçeneğine tıklayın.
2. Sırasıyla şu komutları girin. Not: Her satırdaki komuttan sonra enter yapmayı unutmayın.
diskpart
select disk 0
select partition 3
delete partition
Bu komut ile silemezseniz aşağıdaki komutu deneyin.
delete partition override
Kolay gelsin.
Bu konuya da bir göz atın isterseniz.RAW formatına dönüşen HDD
Merhaba, Benim verilerimi depoladığım bir 500 GB HDD var. İçerisinde (e: ) Ve (F: ) Olarak 2 adet disk bölümü bulunuyor. Bu HDD'yi USB bağlantısı yoluyla laptop'uma taktığımda disk biçimlendirme uyarısı geldi. Komut istemi (yönetici) > chkdsk /r e: Komutunu yazdım ve e diskine ulaşmayı...www.technopat.net
Not: komutlar sizin disk numaranız ve partition sıranıza göre yazılmıştır. Tabii konfigürasyonunuzda bir farklılık yapmadıysanız. Veri kaybetmemek için komutları kontrol edin.
1. Başlat menüsüne sağ tıklayın ve "Komut İstemi (Yönetici)" seçeneğine tıklayın.
2. Sırasıyla şu komutları girin. Not: Her satırdaki komuttan sonra enter yapmayı unutmayın.
diskpart
select disk 0
select partition 3
delete partition
Bu komut ile silemezseniz aşağıdaki komutu deneyin.
delete partition override
Kolay gelsin.
Bir şey gözümden kaçmış özür dilerim. Birim 3 aslında partition 3 olmayabilir. Buna dikkat edin. select disk 0 komutunu girdikten sonra mutlaka list partition komutunu girerek bölüntülerinizin boyutlarını ve aldıkları numaraları kontrol edin. Dalgınlığıma gelmiş sanırım. Bir an birim 3 ile partition 3'ü kafamda eşleştirmişim.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.