e-GPU ile tanıtılan ekran kartının her oyunda çalışmaması

furkanmas

Hectopat
Lenovo Z510 Marka/model bir laptop kullanıyorum. i5 işlemciye sahip versiyonu var elimde. İntel HD 4600 ve Nvidia 740M ekran kartı ile birlikte geliyor. Son zamanlarda Nvidia ekran kartının yetersiz kalması nedeniyle uzun araştırmalar sonucu e-GPU olayını denemek istedim. R9 270 ekran kartı satın aldım, ve bu ekran kartını laptopın içindeki Wifi slotunun yerine başka bir aparat takarak tanıtmamızı sağlayan bir diğer parçayı satın aldım. Gerekli yönergeleri uyguladım ve ekran kartını tanıttım. Bilgisayarım sağlıklı bir şekilde ekran kartını görüyor.

Sorun şu, PUBG ve Fortnite dışındaki hiçbir oyunda R9 270 ekran kartım devreye girmiyor. Bilgisayarım sürekli bu iki oyun dışındaki oyunlarda HD 4600 grafik kartını kullanıyor. Ayrıca R9 270 in çalıştığı bu iki oyunda kartı yüksek grafik ile zorlasam da zorlamasam da GPU kullanımı %60-70 dolaylarında.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlaveten tam kapasite kullanamıyor olman, kullandığın soketin darboğaz yapmasından. Bende bir dönem kullandım bu sistemi, ama ne yazık ki çok verimli değil.

Birkaç saat önce bir anda kart çalışmayı durdurdu, şuan ne yaptımsa tekrar çalıştıramadım. Amd nin türlü driverını indirip kurdum fakat bir türlü aktif olarak r9 u kullanmamı sağlayacak bir ayar bulamadım
Mesaj otomatik birleştirildi:

İlaveten tam kapasite kullanamıyor olman, kullandığın soketin darboğaz yapmasından. Bende bir dönem kullandım bu sistemi, ama ne yazık ki çok verimli değil.
Bilgisayarımın wifi slotuna taktığım aparatla veri aktarımını sağlıyorum fakat bildiğiniz daha verimli bir yol var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…