E-mail gönderilen tehdit mesajı ciddiye alınmalı mı?

TheMajorA

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba bu konuyu yaşayan çok kişi olduğu için direkt inanmayın diyebilirsiniz ama benim için sıkıntılı durumlar var. Bu maili sağlamlaştırmak. Mailde kısaca şu yazılımı indireceksin, seni koruyacağım tüm ifşalarını sileceğim. Tartışmalı mastürbasyon videoların var. Ben Tanrı gibi bir şeyim. Ltc hesabıma 1850 dolar gönder. Benim bunu boş vermeme sebebim Hotmail hesabımın büyük ihtimal eskiden hacklenmiş olacağı. Bu maile bağlı Facebook hesabım zaten hacklenmişti ve Londra'dan falan sürekli giriyorlardı en son çıplak kadın fotoğrafları paylaştılar o kadar eski hesabı kapatmak zorunda kaldım. Bu yüzden biraz tedirgin oldum. Ama şu kısım rahatlattı"arkadaşlarınızın, ailenizin ve iş arkadaşlarınızın bunu bilmesini isteyeceğinizden şüpheliyim" iş arkadaşım yok çünkü okul okuyorum daha önce hiç çalışmadım. Mail kendi kendime gönderilmiş 26 Aralıkta. Sizce ciddiye alınır mı? Yoksa boş vermeli miyim? Bilgili arkadaşlar yazarsa sevinirim.

Dolandırıcıdır hocam. Kanıt isteyin siz olduğunuza dair. İnsanları böyle korkutarak para istiyolar. Ayrıca maili atan kişinin adına soyadına bakın. Eğer yabancı bi isim varsa dolandırıcı olma ihtimali daha yüksekç

Yok hocam mail kendi hesabımdan bana gönderilmiş ve mail İngilizce. Bu arada en son etkinliklere baktım ve yüzlerce belki binlerce başarısız deneme ve farklı ülkeden her 2-3 saatte bir giriş denemesi olmuş.

Yok hocam mail kendi hesabımdan bana gönderilmiş ve mail İngilizce. Bu arada en son etkinliklere baktım ve yüzlerce belki binlerce başarısız deneme ve farklı ülkeden her 2-3 saatte bir giriş denemesi olmuş.
Emailiniz çalınmışsa ve yabancı girişliyse kesin dolandırıcıdır. Çünkü ne kadar VPN açsanızda Gmailde direkt olduğunuz şehir çıkıyor.

Avast'dan parola oluştur 50 haneli karşık bir şey yap mailine numara ekle, ikili doğrulama falan. Varsa koy onu da hesaptan at çok da onunla konuşmaya çalışma mail atarsa cevap verme.

Ayrıca tüm cihazlarına virüs taraması ve önemli sitelerdeki şifrelerini yenilemeyi unutma. Google hesabına bağlı tüm şifrelerini ceplemiştir yüksek ihtimalle.

Emailiniz çalınmışsa ve yabancı girişliyse kesin dolandırıcıdır. Çünkü ne kadar VPN açsanızda Gmail'de direkt olduğunuz şehir çıkıyor.

Anladım hocam.

Hocam 50 haneli olması daha sıkıntı değil mi büyük ihtimalle zaten binlerce kez 50 haneli bir şifre deniyorlar. İyi ki kullanmıyorum bu hesabı şifre falan yoktur yüksek ihtimalle ama bakacağım.

Geçenlerde benzer bir konu açılmıştı yazdıklarınızın birebir aynısını veya çok benzerini göndermişler. Dolandırıcı yani itibar etmeyin.

Hocam hesabına bağlı yerlerden birkaç foto bulur atar (Facebook, İnstagram vs). Çok şey yapmayın. Dolandırıcıdır

Geçenlerde benzer bir konu açılmıştı yazdıklarınızın birebir aynısını veya çok benzerini göndermişler. Dolandırıcı yani itibar etmeyin.

Hocam normalde ciddiye bile almam hatta yanıt atıp dalga geçerim fakat bu Facebook olayları ve giriş denemeleri tedirgin etmişti sadece.

Hocam normalde ciddiye bile almam hatta yanıt atıp dalga geçerim fakat bu Facebook olayları ve giriş denemeleri tedirgin etmişti sadece.
Dediğim gibi hocam farklı bir olay olsa daha farklı şeyler yazardı. Diğer konuyu açan arkadaş gönderdikleri mailin resmini atmıştı hatırladığım kadarıyla neredeyse aynı şeyler yazıyordu tabi daha uzundu o konunun ismini hatırlamadığım için atamadım. Engel atıp geçin. Bu olay dışında da herhangi bir tehdit durumunda tehdit eden kişinin dediği yapılmaz bitmeyen bir döngüye girersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…