E-postamdan virüslü link atılıyor

zifrxdia

Megapat
Yer
Charming, San Joaquin County, California
Daha fazla  
Meslek
Legal Owner of Teller&Morrow Automotive
Herkese iyi Sosyaller. İki gün önce bir konu açarak Discord hesabımdan insanlara virüslü link atıldığını belirtmiştim. Şimdi aynısının e-postalarımdan birinde yapıldığını fark ettim, sabah uyanır uyanmaz. Telefonda oturumumun hangi cihazlarda açık olduğunu fark ettiğimde Güney Kore'den konum veren bir Windows cihaz fark edip hemen kapattım ve bilgisayarı açtım. Ama görünen o ki Güney Kore'den konum veren cihaz benim cihazım.
Ayaz diye bir isim kullanılıyor genelde. Ayaz Ayazi mi dersiniz, Ayaz Nasser mi dersiniz? Yine virüslü link içeren bir mesajla yollanmış.

Malwarebytes ile tarama yaptım, Chrome'da bir sıkıntı buldu ve onu karantinaya aldım.
Mesaj yollanan hesaplara e-posta yolladım.
Hesabımın şifresini değiştirdim.
Kurtarma e-postamı güncelledim.
Yapılabilecek başka çok şeyin olduğunu düşünmüyorum ancak diğer bir e-postamda da şu an açmış olduğum oturumu farklı konumda (Lipetsk, Rusya) gösteriyor. Onun da şifresini sıfırlayıp güvenliğini sağlayacağım. Ancak kafama takılan tek şey şu, konumum nasıl farklı gösteriliyor? Yapılacak en iyi şey nedir?

Herkese iyi sosyaller. İki gün önce bir konu açarak Discord hesabımdan insanlara virüslü link atıldığını belirtmiştim. Şimdi aynısının e-postalarımdan birinde yapıldığını fark ettim, sabah uyanır uyanmaz. Telefonda oturumumun hangi cihazlarda açık olduğunu fark ettiğimde Güney Kore'den konum veren bir Windows cihaz fark edip hemen kapattım ve bilgisayarı açtım. Ama görünen o ki Güney Kore'den konum veren cihaz benim cihazım.
Ayaz diye bir isim kullanılıyor genelde. Ayaz ayazi mi dersiniz, ayaz nasser mi dersiniz? Yine virüslü link içeren bir mesajla yollanmış.

Malwarebytes ile tarama yaptım, Chrome'da bir sıkıntı buldu ve onu karantinaya aldım.
Yapılabilecek başka çok şeyin olduğunu düşünmüyorum ancak diğer bir e-postamda da şu an açmış olduğum oturumu farklı konumda (lipetsk, Rusya) gösteriyor. Onun da şifresini sıfırlayıp güvenliğini sağlayacağım. Ancak kafama takılan tek şey şu, konumum nasıl farklı gösteriliyor? Yapılacak en iyi şey nedir?

Tarama ile o virüsten kurtulabileceğinizi sanmıyorum illet bir virüstür o virüs temiz bir format atarsanız anca kurtarırsınız paçayı.

Herkese iyi Sosyaller. İki gün önce bir konu açarak Discord hesabımdan insanlara virüslü link atıldığını belirtmiştim. Şimdi aynısının e-postalarımdan birinde yapıldığını fark ettim, sabah uyanır uyanmaz. Telefonda oturumumun hangi cihazlarda açık olduğunu fark ettiğimde Güney Kore'den konum veren bir Windows cihaz fark edip hemen kapattım ve bilgisayarı açtım. Ama görünen o ki Güney Kore'den konum veren cihaz benim cihazım.
Ayaz diye bir isim kullanılıyor genelde. Ayaz Ayazi mi dersiniz, Ayaz Nasser mi dersiniz? Yine virüslü link içeren bir mesajla yollanmış.

Yapılabilecek başka çok şeyin olduğunu düşünmüyorum ancak diğer bir e-postamda da şu an açmış olduğum oturumu farklı konumda (Lipetsk, Rusya) gösteriyor. Onun da şifresini sıfırlayıp güvenliğini sağlayacağım. Ancak kafama takılan tek şey şu, konumum nasıl farklı gösteriliyor? Yapılacak en iyi şey nedir?
VPN kullanıyor isen farklı gösterir. Ben de google ye göre "?"'nde yaşıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı