E-postanın çalınması

Yusuf011

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar bilgisayara oyunla ilgili bir şey indirmiştim ve bilgisayardaki oyunlarından hesaplar çalındı Riot Games genshin falan işte Riot'u geri aldım. Ama genshin kaldı onu almaya çalışıyorum. Arkadaşıma falan sordum bilgisayarına key logger girmiş dedi e-POS'tan çalınmış olabilir dedi. Şimdi arkadaşlar e postama baktığımda başka yabancı bir giriş yok sadece benim telefondan giriş yapılmış oda benimki zaten. Diğer tüm girişleri kapattım bilgisayara format attım e postamın şifresini değiştirdim. Şimdi asıl sorum bu çalan kişi şu anda emailime erişebiliyor mudur hala? O kadar PC falan formatladım.

Eğer Gmail'in şifresini değiştirdiyseniz giriş yapamaz, format attığınız için silinmiştir virüs zaten.
Fakat aynı kalan şifreleriniz varsa onlara erişebilir. Değiştirin ve 2 adımlı doğrulama ekleyin.

Şüpheli farklı bir cihazdan giriş olmadığını doğruladıktan sonra kötü amaçlı yazılım içermeyen cihazdan şifreyi değiştirdiyseniz, erişemez.

Şüpheli farklı bir cihazdan giriş olmadığını doğruladıktan sonra kötü amaçlı yazılım içermeyen cihazdan şifreyi değiştirdiyseniz, erişemez.

Evet telefonum tamamen temiz PC formatlanırken telefonum hariç her şeyden çıkış yaptım ve telefondan şifremi değiştirdim ozaman artık erişemez heralde

Evet telefonum tamamen temiz PC formatlanırken telefonum hariç her şeyden çıkış yaptım ve telefondan şifremi değiştirdim ozaman artık erişemez heralde
Erişemez.

Erişemez, siz yine de gmail ve diğer hesaplarınıza 2 aşamalı doğrulama faktörünü açın.

tamam sağolun içimdeki şüpheler gitti şuan microsoft ve genshin hesabım gitti onları almaya calısıyorum ama anlamadığım şey adam e postama erişebilirken niye e postamı değiştirmedi acaba kökten çalabilirken

Bir kaç farklı sebebi olabilir.
  • Saldırgan kişinin stratejisi olabilir bu, belki hedefinde oyun hesapları vardır.
  • Saldırgan kişi bunları zamanlamış olabilir, henüz e-posta hesabınıza giriş yapmadan siz bilgisayarı formatlayıp şifreyi değiştirmiş olabilirsiniz. Bu seçenek olmayabilir çünkü bu durumda Google'dan hatalı giriş denemesi bilgisini alıyorsunuz zaten.
  • Her Key Logger aynı değildir, bazısı ekranınızı, bilgilerinizi, bastığınız tuşları kopyalayabilirken, bazısı sadece klavyede bastığınız tuşları kopyalar. Belki siz kötü amaçlı yazılım cihazınıza girdiğinden, format attığınız ana kadar mail hesabınızın şifresini hiç bir şekilde tuşlamamış olabilirsiniz.
  • Bazı hesapları çalmak zordur, Google'da bu konuda sağlam, saldırgan kişinin yeterli teknik bilgisi olmadığı için mail hesabınızı çalmak için kırması gereken güvenlik önlemlerini bırakmayacağını düşünerek saldırmamış olabilir.
  • Daha onlarca farklı seneryo uydurabiliriz, önemli olan çalınmamış olması

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…