Çözüldü e-SIM Hız Farkı Var mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Dontdoclap

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Yanlış bilgi
eSIM olumsuz yönlerinden başlayalım.

Düşük kapsama alanı.
1MB download 0.5+ upload hızı.

Zaten hattın amacı bu oluyor. Daha 5G teknolojisi gelmeyen bir ülkede eSIM biraz zor olacaktır. Telefoncunun dediğine gelirsek.

Bilgi teknolojileri ve iletişim kurulu, mobil iletişimde fiziksel SIM karta ihtiyaç duyulmayan uzaktan programlanabilir SIM teknolojileri (eSIM) ile ilgili 5 önemli karar aldı. Buna göre eSIM teknolojilerinde tüm modüller, sadece Türkiye'deki mobil işletmeciler tarafından kontrol edilebilecek, eSIM ile ilgili dahil tüm yapı Türkiye sınırları içerisinde tesis edilecek, veriler Türkiye sınırları içerisinde tutulacak. SIM hizmetleriyle ilgili mevzuat, eSIM için de geçerli olacak. eSIM ile de kullanılsa, mobil cihazlara IMEI kaydı için 120 günlük süre sınırı uygulanacak...

İnternette böyle bir yazı buldum işinize yaratabileceğini düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Konuya Google'dan geldim, yanlış bilgilendirme var.

eSIM, sizin internet hızınızı belirleyen bir şey değildir. Download ya da upload hızınızı belirlemez.

Fiziksel SIM ile eSIM arasında bir performans farkı olması mümkün değil.
2 tane IMEI oluyor bu tarz cihazlarda. Şu an kullandığım cihazda 2 tane IMEI bulunmakta.

Evet 1. IMEI fiziksel SIM kart izin diğeri eSIM için.

YouTube'dan baktım fakat hız ile alakalı bir şey demediler. Nasıl 1 MB hız veriyor ya?
Ben şu an 40 MB alıyorum 1 MB düşerse banka uygulamasına bile giremem ki.

Şikayetvar'da ESIM'ler 3 ayda bir 35₺ ücret ile yenilenmesi gerek demiş bir kişi ve bunun yüzünden mağdur olmuş doğru mu bu?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Pardon 2MB downloadmış.

Konuya Google'dan geldim, yanlış bilgilendirme var.

eSIM, sizin internet hızınızı belirleyen bir şey değildir. Download ya da upload hızınızı belirlemez.

Fiziksel SIM ile eSIM arasında bir performans farkı olması mümkün değil.

Çözüm

Bir performans farkı var. Türkiye'de tam olarak bu sisteme geçilmediği için arada bir kesintiler oluşuyor.

Bir arkadaşım kullanıyor 100Mbps indirme hızı alıyor. Sanırım kullanılan konum da önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…