Kesin e SIM alamam diyorsan BTK ile iletişime geç durumu anlat telefon seninse kaydını sen yaptırdıysan 2. simi kaydetmeyi unuttuğunu söyle belki fiziksel simi de açarlar. Yoksa mecburen e SIM alman gerekli.
Hocam cihazı kaç sene kullanmak istiyorsunuz? Ayrıca kaydettiren kişi siz değilseniz kim kaydettirdiyse onun üzerine olan bir hatla e SIM'e geçerek kullanabilirsiniz anca. 1 Ocak 2027'ye kadar en az kullanırım diyorsanız zaten o tarihten itibaren cihazınız TR cihazı olacak. Alıcı arkadaş kimse ister fiziksel SIM ister E SIM fark etmeksizin kullanabilecek ve siz de o dönemki TR piyasası neyse o fiyattan satabileceksiniz cihazı. Yeter ki kaydı silmeyin E SIM'e geçin 5dk'nızı alır. Ayrıca kaydettiren kişi kimse hat sahibiniz de o olacak. Eğer değilse ilk önce hattınızı o şahsın üzerine yapın.
Hocam cihazı kaç sene kullanmak istiyorsunuz? Ayrıca kaydettiren kişi siz değilseniz kim kaydettirdiyse onun üzerine olan bir hatla e SIM'e geçerek kullanabilirsiniz anca. 1 Ocak 2027'ye kadar en az kullanırım diyorsanız zaten o tarihten itibaren cihazınız TR cihazı olacak. Alıcı arkadaş kimse ister fiziksel SIM ister e SIM fark etmeksizin kullanabilecek ve siz de o dönemki TR piyasası neyse o fiyattan satabileceksiniz cihazı. Yeter ki kaydı silmeyin e SIM'e geçin 5dk'nızı alır. Ayrıca kaydettiren kişi kimse hat sahibiniz de o olacak. Eğer değilse ilk önce hattınızı o şahsın üzerine yapın.
Hocam şöyle, hattım babamın üstüne. Babam yurt dışına çıktı geldi ve dolayısıyla kayıt ettirdik. Fakat e-SIM'e kaydetmişiz. Teki kayıtlı olsa bile cihaz 1 Ocak 2027'de fiziki SIM dahil babam dışında herhangi biri için kullanılabilir hale mi geliyor, bundan emin misiniz? Yani 2 Ocak 2027'de ben kendime fiziki hat çıkarıp taksam kullanılabilecek mi?
Hocam şöyle, hattım babamın üstüne. Babam yurt dışına çıktı geldi ve dolayısıyla kayıt ettirdik. Fakat e-SIM'e kaydetmişiz. Teki kayıtlı olsa bile cihaz 1 Ocak 2027'de fiziki SIM dahil babam dışında herhangi biri için kullanılabilir hale mi geliyor, bundan emin misiniz? Yani 2 Ocak 2027'de ben kendime fiziki hat çıkarıp taksam kullanılabilecek mi?
Sadece 2 Ocak 2027'den itibaren E SIM açılacak demek o zaman. Fiziki SIM yerini kayıt ettirmediğiniz için orası yine yurt dışı muamelesi görecek ve şimdiki yasaya göre yılda 8 ay kullanabileceksin.
Sadece 2 Ocak 2027'den itibaren E SIM açılacak demek o zaman. Fiziki SIM yerini kayıt ettirmediğiniz için orası yine yurt dışı muamelesi görecek ve şimdiki yasaya göre yılda 8 ay kullanabileceksin.
Yani konu sahibi arkadaşın cihazı gibi bir cihazı normal TR cihazı piyasası örnek veriyorum 60K ise onun 45-50k yazması lazım ki alan kişi bilmeli sadece E SIM ile kullanacağını. Yani aynı parayı istemesi için 2 SIM yerini de kaydettirseydi olurdu. Daha tüm hatlara açılmadan kayıt yapılmış bir cihazı almak da mantıklı değil tabii. 2. el kayıtsız yurt dışı almak mantıklı.