E-SIM kayıtlı IPhone 16 Pro Max'te fiziki SIM kullanılabilir mi?

burkaytegin

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba.

Bir adet iPhone 16 Pro Max cihazım var. E-SIM IMEI kaydı yapılmış fakat ben fiziki SIM kullanıyorum. E-SIM alamam, ne yapabilirim? Teşekkür ederim.

Kesin e SIM alamam diyorsan BTK ile iletişime geç durumu anlat telefon seninse kaydını sen yaptırdıysan 2. simi kaydetmeyi unuttuğunu söyle belki fiziksel simi de açarlar. Yoksa mecburen e SIM alman gerekli.

Arkadaşlar merhaba.

Bir adet iPhone 16 Pro Max cihazım var. E-SIM IMEI kaydı yapılmış fakat ben fiziki SIM kullanıyorum. E-SIM alamam, ne yapabilirim? Teşekkür ederim.

Bu durumu düzeltmenin yolu yok maalesef. Ya esime geçiş yapacaksınız ya da kayıdı tekrar yapacaksınız. e-Devlet üzerinden kayıt silme yaparak.

Satarken nasıl olur diye düşündüm hocam.

Hocam cihazı kaç sene kullanmak istiyorsunuz? Ayrıca kaydettiren kişi siz değilseniz kim kaydettirdiyse onun üzerine olan bir hatla e SIM'e geçerek kullanabilirsiniz anca. 1 Ocak 2027'ye kadar en az kullanırım diyorsanız zaten o tarihten itibaren cihazınız TR cihazı olacak. Alıcı arkadaş kimse ister fiziksel SIM ister E SIM fark etmeksizin kullanabilecek ve siz de o dönemki TR piyasası neyse o fiyattan satabileceksiniz cihazı. Yeter ki kaydı silmeyin E SIM'e geçin 5dk'nızı alır. Ayrıca kaydettiren kişi kimse hat sahibiniz de o olacak. Eğer değilse ilk önce hattınızı o şahsın üzerine yapın.

Hocam şöyle, hattım babamın üstüne. Babam yurt dışına çıktı geldi ve dolayısıyla kayıt ettirdik. Fakat e-SIM'e kaydetmişiz. Teki kayıtlı olsa bile cihaz 1 Ocak 2027'de fiziki SIM dahil babam dışında herhangi biri için kullanılabilir hale mi geliyor, bundan emin misiniz? Yani 2 Ocak 2027'de ben kendime fiziki hat çıkarıp taksam kullanılabilecek mi?

Sadece 2 Ocak 2027'den itibaren E SIM açılacak demek o zaman. Fiziki SIM yerini kayıt ettirmediğiniz için orası yine yurt dışı muamelesi görecek ve şimdiki yasaya göre yılda 8 ay kullanabileceksin.

Sadece 2 Ocak 2027'den itibaren E SIM açılacak demek o zaman. Fiziki SIM yerini kayıt ettirmediğiniz için orası yine yurt dışı muamelesi görecek ve şimdiki yasaya göre yılda 8 ay kullanabileceksin.
O zaman 2. el yd telefon satın almak mantıklı değil.

O zaman 2. el yd telefon satın almak mantıklı değil.
Yani konu sahibi arkadaşın cihazı gibi bir cihazı normal TR cihazı piyasası örnek veriyorum 60K ise onun 45-50k yazması lazım ki alan kişi bilmeli sadece E SIM ile kullanacağını. Yani aynı parayı istemesi için 2 SIM yerini de kaydettirseydi olurdu. Daha tüm hatlara açılmadan kayıt yapılmış bir cihazı almak da mantıklı değil tabii. 2. el kayıtsız yurt dışı almak mantıklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…