E-SIM nedir nasıl kullanılır?

repoduk

Yoctopat
Daha fazla  
Arkadaşlar e-SIM tam olarak ne oluyor, çalışma mantığı nasıl?
2. bir telefon numarasını kullanmak için SIM kart almayı düşünüyordum. Bildiğiniz fiziksel bir SIM kart. Yeni numarayı kullanacağım zaman ana SIM kartımı çıkartıp yerine onu takıp işim bitince eskisini geri takacaktım. Aklıma e-SIM geldi. Bu dediğim şeyi e-SIM ile yapabilir miyim? Evetse nasıl satın alabilirim, ortalama fiyatları ne kadar? İnternet paketi veya konuşmak için dakika istemiyorum SMS amaçlı kullanacağım.

E-SIM elektronik SIM kart, fiziksel bir kart değil. Destekleyen bir telefonunuz varsa operatörünüze başvurup bu servisi kullanabilirsiniz. Yeni bir hat alıp onun için E-SIM başvurusu yapabilirsiniz ama sadece SMS için hat almanızın ne anlamı var?

Fiyat bilgisini nereden öğrenebilirim?

@chaturanga hocam mesela e-SIM aldığım zaman o SIM kart için bambaşka bir telefon numarası mı oluyor? Konuşurken, interneti kullanırken veya SMS atarken/alırken o numara üzerinden mi sağlanıyor her şey.

Bir hafta önce Türk Telekom'da ESIM'e geçiş yaptım. Fiziksel SIM'den ESIM'e geçiş ücreti 200 TL aldılar benden.

@chaturanga hocam mesela e-SIM aldığım zaman o SIM kart için bambaşka bir telefon numarası mı oluyor? Konuşurken, interneti kullanırken veya SMS atarken/alırken o numara üzerinden mi sağlanıyor her şey.

Evet tabii ki, ancak normalde aynı hat için de E-SIM veriyorlar mesela akıllı saatinde kullanmak için yanlış bilmiyorsam. Siz ikinci bir hat alacaksınız önce ve onu alırken E-SIM olarak almak istediğinizi belirtirseniz servisi kullanabilmeniz lazım.

Bir hafta önce Türk Telekom'da ESIM'e geçiş yaptım. Fiziksel SIM'den ESIM'e geçiş ücreti 200 TL aldılar benden.

Ben ESIM'e geçmeyeceğim hocam ana SIM kartımla alakasız, yeni bir esim almayı planlıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…