E-tab 5 Recovery Konsolunda Mount Sorunu

Berkai

Hectopat
Daha fazla  
Bugün twrp recoveryden wipe system ve geri kalan herşeyi yaptım. Şu anda sadece recoverye girebiliyorum. Recovery konsolunda ise hiç bir şekilde bir klasörü mount edemiyorum. Adb shell komutunu deneyince no such file directory hatası veriyor. Yardım bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bugün twrp recoveryden wipe system ve geri kalan herşeyi yaptım. Şu anda sadece recoverye girebiliyorum. Recovery konsolunda ise hiç bir şekilde bir klasörü mount edemiyorum. Adb shell komutunu deneyince no such file directory hatası veriyor. Yardım bekliyorum.

Mount sorunları zaten TWRP'de olan bir sorundur. Tekrar Recovery Mod'a geçip mesajı okumaya devam edin. Ama işin sonucu yine olumsuzsa eMMC brick olma ihtimali yüksek.

Bilgisayarınızda Android SDK'nın bulunduğundan emin misiniz? Eğer kurulu değilse, ADB komutu bir işe yaramaz.

Screenshot_50.png

(D diski varsayılan disk değil.)

Eğer yüklü ise, Android SDK Manager'den "Android SDK Platform-tools" paketini kurun. Kurulum bittiğinde Android SDK klasörü altında "platform-tools" isimli bir klasör olması gerekli.

Android SDK varsayılan olarak kendini AppData\Local klasörüne kurar. Eğer orada olduğundan eminseniz, Komut İstemi üstünden şu komutu girmeniz sizi direkt olarak "platform-tools" klasörüne götürür.
Kod:
cd "%appdata%\..\Local\Android\android-sdk\platform-tools\"

Artık ADB komutlarının çalışması gerekli. Eğer ki ADB'yi başka bir klasöre atmak istiyorsanız platform-tools klasörünün tamamını başka bir yere taşıyabilirsiniz (fastboot vb. harici komutları kullanmayacaksanız sadece adb.exe, AdbWinApi.dll ve AdbWinUsbApi.dll dosyalarını kopyalayın.)

Sideload vb. özellikleri kullanacaksanız dosyalarınızın ADB ile aynı klasörde olması gereklidir.

Örneğin ben "lewav4.zip" dosyasını flashlamak istiyorum. Daha önceden Telefonu/Tableti Wipe/Factory Reset (veya Advanced Wipe) ve Wipe Cache Partition/Wipe Dalvik Cache yaptığımızı varsayalım. Telefonda/Tablette TWRP ile ADB Sideload özelliğine giriyor ve telefonu/tableti bilgisyarıma bağlıyorum (ADB USB Sürücülerini daha önceden kurmanızı gerektiğini hatırlatayım.). Ve sırayla şu komutları yazıyorum.
Kod:
adb devices
Bu komut ile ADB telefonu/tableti tanıdı mı tanımadı mı öğreniyoruz.
Eğer tanımışsa direk olarak Sideload işlemine başlıyoruz.
Kod:
adb sideload lewav4.zip
dosya aktarımı bittiği an kuruluma başlanır.

Kurulum bittiği zaman TWRP üstünden "Factory Reset" (Advanced Wipe Değil!!!) ve Wipe Cache Partition/Wipe Dalvik Cache yapılır ve telefon/tablet yeniden başlatılır.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı