E-Tab 5 tablet ile ne yapılabilir?

Pixlyn

Zeptopat
Daha fazla  
Elimde vaktinde lise zamanında dağıtılan o kadim tablet 10 senedir hala ömrünü devam ettirmektedir. Artık sistemi YouTube bile desteklemeyecek seviyeye geldi. Yeni ROM atsam kaldırır mı onu da bilmiyorum. Aklımda 2 fikir var danışmak istediğim.

Fikir 1: Wi-Fi ve internet desteklemeyen bir televizyonumuz var. E-Tab 5 tabletin donanımı yeterli olur mu bilemem ama şu Xiaomi gibi olan Android box gibi bir şeye çevirmek mümkün olur mu? HDMI girişi yok. Micro USB var.

Fikir 2: Fikir 1 yattı diyelim bunu küçük bir yan ekran olarak kullanma şansım var mıdır? Ek monitör olarak... Eğer öyle olursa kodlama vs. bazı işler için ufak bir monitör gibi çalıştırmak isterim. En kötü çalışırken küçük bir YT ekranı gibi destek amaçlı.

Custom ROM falan uğraşmıştım ama böyle bir şey bugün aklıma geldi. Ailem artık bir şey yapamadığını söyledi tablette bende ne yapılır gibi düşündüm. Bu konuda bilgisi olan abilerimizden geri dönüş bekliyorum. Biraz beyin fırtınası ile Allah izin verirse yeni bir icat çıkaracağım

YouTube destekleme olayını da şöyle açıklayayım ben yaklaşık tableti 4 sene falan kullandım sürekli ROM değiştirip ama en son cynogenmod atmıştım 5.1.1 Android sürümü kalmış. O bile vaktinde eski stabil sürümlere kıyasla güncel olduğu için ağır gelmişti hala biraz ağırlığını hissettiriyor. Android 6-7 falan kaldırır mı sistem onun hakkında bilgisi olan varsa onlardan da bir şeyler öğrenmek isterim. Annem babam için faydalı olacak bir şeyler yapmayı hedeflemekteyim. İyi günler...

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben e tab 4 e rom atmıştım ama Android 4.4.4 de kaldı ve artık miladını gerçekten doldurdu. Ben araba icin ekran olarak düşünüyodum. Bunu Android box olarak kullanamazsın büyük ihtimal en fazla yan monitör olur.

Buradan bir ROM kurup cihazı daha hızlı ve güncel hale getirebilirsiniz.
Bahsettiğiniz TV box benzeri şeyi ise microusb to HDMI kablo yapılabilir fakat kumanda için bir yöntem var mıdır bilemiyorum.
Bence en iyisi ROM atıp dizi film izlemek.

Oraya bir bakayım umarım kaldırır ya. Bizimkilerin gönlü olsun diye bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Dizi film açsa ona da kafiyim şuan 5.1.1 Youtube bile açmıyor

Şuan garanti olsun diye tv box araştırması yapıyorum. Millet eski tabletlerin işlemcilerini alıp kullanmışlar ama onlarda HDMI var bunda Micro USB -> HDMI çalışacak bir donanım var mı onu da bilmiyorum. Hadi hayırlısı ...

Hocam YouTube'u web sitesinden denediniz mi?

YKS'ye hazilandigim için tablet ihtiyacım olmuştu. Kuzenimden bu eski tableti istedim, Android 7 ROM attim. Derslerim için kullanmaya devam ediyorum. Hatta bu yazıyı da o tabletten atıyorum.

Öncelikle YouTube için çok vasat bir donanımı var. Video çözümü izlerken kasiyor ama illaki ben bir şekilde izlerim dersen GitHub'ta smarttube uygulamasi var. Yan ekrani spacedesk ile yapabilirsin ama çok gecikmeli oluyor.

Android 7 ROM kurmuştum zamanında ancak şu an bu ROM ile de Youtube desteği yok sanırım.
Bende az önce android 7.1.2 rom kurdum denemek amaçlı çünkü kaybedeceğim bir şey yok zaten kullanamıyordum. Yarın bakıcam google playden youtube destekliyor mu diye. Umarım destekler. turkdevsde biri güncel olarak atmış romu yaklaşık 6 aylık falan rom diğer romlar hep 2017 falan çünkü. Eğer çalışıyorsa bilgilendiririm.

Deneyeceğim Rom : Xenon 7.1.2 diye birşey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…