E-ticaret nasıl yapılır?

slytherix73

Centipat
Hoodie, Sweat vs. alıp baskılayıp satmak istiyorum. Bu işi nasıl yaparım? Süreci neler? Bu işe girmek ne kadar mantıklı? Bilgili birileri varsa soru sormak isterim.

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Şahıs şirketi kurmanız lazım.
  • Başlangıç için shopify gibi sitelerden satabilirsiniz.
  • Öldürmeyecek, küçük yatırımla başlayabilirsiniz.

• Şahıs şirketi kurmanız lazım.
  • Başlangıç için shopify gibi sitelerden satabilirsiniz.
  • Öldürmeyecek, küçük yatırımla başlayabilirsiniz.
Anladım. fakat birkaç sorum var cevaplarsan memnun olurum. Hoodie ,sweat vs şeyleri Alibaba vs. gibi yerlerden mi almak daha mantıklı yoksa yerel toptancılardan felan mı almak. aynı şekilde baskıda.

Kaliteli baskı işi çok zor. Kalıp çıkartılacak, boyalar seçilecek ve kalıpçı işleme alacak. Patronumun yakın arkadaşı yapıyor ve sohbetlerinde denk geldikçe kaliteli bir baskının maliyeti dudak uçuklatsa da ben uğradığımda elimdeki baskısız ürünleri bırakıp baskıyla geri alıyorum.

Toptancıdan değil üreticiden almanız lazım o da çok maliyetli çünkü adetli mal almadıkça kimse az ürüne uğraşmaz.

Asıl cevap şu zamanında ben de arkadaşla denedim. Depo için yer bulduk, malı piyasada bulduk, baskıyı bulduk ve sistemi tahmini olarak oturttuk. Piyasaya göre çok az pahalı tuttuğumuzda ürün başına 5₺ zarar ediyorduk.

Avrupa yakasındaki imalatçılara gideceksiniz. 3-5 parça Çin ürünüyle bu iş olmaz. Baskıyı başlangıçta dışarıda yaptırabilirsiniz ama kar oranınız inanılmaz düşecektir. Baktınız tatminkar miktarda satışınız var, ev tipi bir baskı cihazı alarak devam edebilirsiniz.

Kaliteli baskı işi çok zor. Kalıp çıkartılacak, boyalar seçilecek ve kalıpçı işleme alacak. Patronumun yakın arkadaşı yapıyor ve sohbetlerinde denk geldikçe kaliteli bir baskının maliyeti dudak uçuklatsa da ben uğradığımda elimdeki baskısız ürünleri bırakıp baskıyla geri alıyorum.

Toptancıdan değil üreticiden almanız lazım o da çok maliyetli çünkü adetli mal almadıkça kimse az ürüne uğraşmaz.

Asıl cevap şu zamanında ben de arkadaşla denedim. Depo için yer bulduk, malı piyasada bulduk, baskıyı bulduk ve sistemi tahmini olarak oturttuk. Piyasaya göre çok az pahalı tuttuğumuzda ürün başına 5₺ zarar ediyorduk.
Avrupa yakasındaki imalatçılara gideceksiniz. 3-5 parça Çin ürünüyle bu iş olmaz. Baskıyı başlangıçta dışarıda yaptırabilirsiniz ama kar oranınız inanılmaz düşecektir. Baktınız tatminkar miktarda satışınız var, ev tipi bir baskı cihazı alarak devam edebilirsiniz.
Girmeye değmez gibi adam gibi bir sermaye olmadan.

Nakit 1-2M ₺ varsa girilir çok yüklü mal ucuza gelir. Tekstil üstüne gitme çünkü piyasada ayakta durabilmek için kazandığını reklama yatırman lazım. İş yaptığımız bir arkadaş satıyor ve aylık reklam gideri 150.000 civarında. Cebine yine iyi para kalıyor ama o reklamı bir dönem azaltmayı denemiş ve diğer ay direkt aç gezmiş.

Umutları bozmaya gerek yok daha bir sürü iş modeli var satılacak bir sürü mal var hayalleri yıkma.

Enseyi karartmaya gerek yok. Eğer uzun vadeli düşünüyor ve tasarımlarınıza güveniyorsanız butik olarak başlayabilirsiniz. Sosyal medya çok güçlü. Orada yayıldıktan sonra eğer ürünleriniz de kuvvetliyse devamı gelir.
Bu tarz butik başlangıçlar için 1-2 mtl bence çok yüksek bir rakam. Evet hayatınızı ilk günden bu işe kanalize edecek ve tek gelir kaynağı yapacaksanız belki de az bile. Ama önce butik başlayıp sonra kobi haline gelecekseniz yavaş ve emin ilerlemekte fayda var. Haftada 2-3 orjinal tasarım çıkartıp bunu sıkça paylaşabilir ve dikkat çekebilirseniz başlarda düşük kar oranı olsa da ilerde güzel şeyler çıkabilir. Mesela ben KAFT'ın ürünlerine bayılıyorum. İlk çıktıklarında 3-5 tasarımla devam ettiler belki aylarca. Sonra devamı geldi ve ürün gamını çok genişlettiler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı