E-ticaret sitelerinde satış yapmadan önce bilinmesi gereken noktalar nelerdir?

zagor123

Hectopat
Merhaba, e-ticaret sitelerinde satış yapmak istiyorum ama pratikte bazı sorularım var.

1- Kendi imalatını yapmayan ve aracı olacak kişiler için Eminönü, Karaköy gibi yerlerden alım yapmak mı mantıklı yoksa N11 Pro gibi internet siteleri mi? Birkaç kişiden bazı Eminönü esnaflarının fiş kesmek istemediğini ve bu yüzden sıkıntı yaşadığını duydum.

2- Satışa başladığında muhasebeci (ve muhasebecinin yol göstermesiyle vergi vs. ) ve gerekirse reklam dışında ne gibi harcamalar gerekir? İşletme okuyorum, muhasebe karışık geliyor ve onun için muhasebeciyle anlaşmak istiyorum ama başka biri gerekli mi? Kira da ödemeyeceğim başlangıçta evden yapacağım.

3- Moda kategorisi bana riskli geliyor, çok fazla iade gelir diye düşünüyorum ama gerçekten öyle mi? Bu kategoride iş yapan var mı?
Aklına başka soru gelen sorabilir, tecrübeliler önemli noktaları paylaşabilir, şimdilik aklıma gelenler bunlar. Umarım ilgilenenlere faydalı olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba , 6 yıldır e-ticaret ile uğraşıyorum .

1- N11pro gibi platformlar satıcılardan komisyon kestiği için ürünleri dışarıdan daha ucuza temin edebilirsiniz.

2-29 yaşından küçük isen ve ilk kez şirket kuracak isen , şahıs şirketi kurabilirsin 1 yıl boyunca devlet bağ-kur ödemesi almıyor ve sadece gelir vergisi ödersin.

3-Her kategoride iade riski mevcut fakat moda kategorisinde tek gün kullandıktan sonra çok fazla iade eden kullanıcılar var kargo giderleri başını ağrıtabilir.

En önemli tavsiye yeterinde sermayen yok ise e-ticarete bulaşmanı önermem.
Aklına takılan soruları iletebilirsin.

Merhaba , 6 yıldır e-ticaret ile uğraşıyorum .

1- N11pro gibi platformlar satıcılardan komisyon kestiği için ürünleri dışarıdan daha ucuza temin edebilirsiniz.

2-29 yaşından küçük isen ve ilk kez şirket kuracak isen , şahıs şirketi kurabilirsin 1 yıl boyunca devlet bağ-kur ödemesi almıyor ve sadece gelir vergisi ödersin.

3-Her kategoride iade riski mevcut fakat moda kategorisinde tek gün kullandıktan sonra çok fazla iade eden kullanıcılar var kargo giderleri başını ağrıtabilir.

En önemli tavsiye yeterinde sermayen yok ise e-ticarete bulaşmanı önermem.
Aklına takılan soruları iletebilirsin.
Yeterli sermayeden kasıt nedir? Siteler müşterinin ödemesini hemen hesaba yatırmıyor sanırım bu yüzden para akışı sorun çıkartabilir farkındayım o yüzden telefon kılıfları gibi küçük ücretlerle başlamayı düşünüyorum ama işe yarar mı? Bir de muhasebe işlerini nasıl yapıyorsunuz? O biraz beni tedirgin ediyor.

Her pazar yeri farklı ödeme günü ve vadesi sunuyor Trendyol 28 gün içerisinde ödüyor hepsiburada ürün teslim olduktan sonra 30 gün içerisinde ödeme yapıyor.
Yeterli sermaye satacağın ürün kategorisine göre değişir , örnek vermek gerekirse Trendyol da telefon kılıfı diye aratırsan 100.00den fazla ürün ve ilk sayfadaki hemen hemen bütün listelerin sponsorlu ürün olduğunu görürsün.
Senin buradaki satıcılar ile rekabet edebilmen için iyi bir reklam bütçesi ve güçlü stok gerekir , 50-100 adet stok ile pazaryerlerinde rekabetçi olamazsın yada ürünün trend yakalayamaz hiç bir zaman . Bütçe sıkıntın varsa arbitraj yapmanı öneririm hem işi öğrenirsin hemde yavaştan sermayeni arttırmış olursun.
Muhasebe işlerini muhasebecim yapıyor çünkü çalışanların ssk,maaş,prim v.s ödemeleri oluyor ayrıca gelir vergisi gibi durumlar var.
Sana şahıs şirketi ile başlamanı öneririm aylık 300-400 ₺ gibi bi muhasebe masrafın olur sonrasında sende bazı konuları öğrenmeye başlarsın zaten.
Örnek sermaye vermem gerekirse sattığım bir yüz kremi var Amerika'dan ithal ediyorum PL olarak ve şuan çok bilinen markalar ile rekabet halindeyim . İnfluencer,pazaryeri,google reklamları gibi tek ürünün maaliyeti aylık 70.000 liraya yakın tutuyor.
E-ticaret son zamanlarda çok değişti sistemin matematiği ne kadar harcarsan o kadar kazanırsına doğru dönüyor.

Her pazar yeri farklı ödeme günü ve vadesi sunuyor Trendyol 28 gün içerisinde ödüyor hepsiburada ürün teslim olduktan sonra 30 gün içerisinde ödeme yapıyor.
Yeterli sermaye satacağın ürün kategorisine göre değişir , örnek vermek gerekirse Trendyol da telefon kılıfı diye aratırsan 100.00den fazla ürün ve ilk sayfadaki hemen hemen bütün listelerin sponsorlu ürün olduğunu görürsün.
Senin buradaki satıcılar ile rekabet edebilmen için iyi bir reklam bütçesi ve güçlü stok gerekir , 50-100 adet stok ile pazaryerlerinde rekabetçi olamazsın yada ürünün trend yakalayamaz hiç bir zaman . Bütçe sıkıntın varsa arbitraj yapmanı öneririm hem işi öğrenirsin hemde yavaştan sermayeni arttırmış olursun.
Muhasebe işlerini muhasebecim yapıyor çünkü çalışanların ssk,maaş,prim v.s ödemeleri oluyor ayrıca gelir vergisi gibi durumlar var.
Sana şahıs şirketi ile başlamanı öneririm aylık 300-400 ₺ gibi bi muhasebe masrafın olur sonrasında sende bazı konuları öğrenmeye başlarsın zaten.
Örnek sermaye vermem gerekirse sattığım bir yüz kremi var Amerika'dan ithal ediyorum PL olarak ve şuan çok bilinen markalar ile rekabet halindeyim . İnfluencer,pazaryeri,google reklamları gibi tek ürünün maaliyeti aylık 70.000 liraya yakın tutuyor.
E-ticaret son zamanlarda çok değişti sistemin matematiği ne kadar harcarsan o kadar kazanırsına doğru dönüyor.
Çok haklı bir yazı. Ben de ticaret içerisindeyim ve tekstil imalatçısıyım. Zengin olmak için bile zengin olmak gerekiyor artık nerdeyse. En az birkaç milyon liranız yoksa zengin olmak çok zor. Fakat gereken yenilikleri, reklamları ve tedarikleri yapabilmek için bütçeniz varsa kolay ve kısa sürede müthiş rakamlara ulaşabilirsiniz.

Çok haklı bir yazı. Ben de ticaret içerisindeyim ve tekstil imalatçısıyım. Zengin olmak için bile zengin olmak gerekiyor artık nerdeyse. En az birkaç milyon liranız yoksa zengin olmak çok zor. Fakat gereken yenilikleri, reklamları ve tedarikleri yapabilmek için bütçeniz varsa kolay ve kısa sürede müthiş rakamlara ulaşabilirsiniz.
Türkiye gibi ekonomisi stabil olmayan ülkelerde ticaret yapmak cidden çok zor özellikle üretici olmak çok daha zor.
Aynı ürünüm Amazon Kanada,Meksika ve Amerika'da daha az reklam bütçeleri ile daha çok ciro yapabiliyorken ; Türkiye'deki ürünüm çok daha fazla harcama ve uğraşı ile daha az ciro yapıyor .
Özellikle pazaryerleri bence çok saçmalamaya başladı Türkiye'de PL değilse ürününüz buybox kazanmak için herkes birbirini eziyor ve kar marjları inanılmaz düşüyor.
Türkiye'de en sağlıklı e-ticaret operasyonu kendi bünyenizde gerçekleştirdiğiniz operasyon bence ama bunlar içinde ciddi sermaye gerekiyor maalesef.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı