E-ticaret sitelerinde satış yapmak

Daha fazla  
Meslek
Belki Yazılımcı
1 Tavsiye eder misiniz?
2 Bir sorunu olur mu? Mesela vergi gibi konulardan ceza gelir mi?
3 Neler gerekir?

Kırsal köylük alanda yaşayan biriyim. Organik, doğal şeyler satılabilecegini dusunuyorum.
Ayrica direkt yüz yüze esya satmak disinda pek imkanin olmadigi bir yer burasi. O yuzden internetten esya satmanin bayağı yardimci olabilecegini dusunuyorum.
Organik seyler disinda seyler de dusunuyorum ama sadece dusunuyorum.

Internetten bir şeyleri her yere satabilmek cok guzel olurdu diye dusunuyorum. Ama bir sorunu olur diye endişe ediyorum ve hiçbir şey bilmiyorum dukkan, vergi levhasi, girisimcilik hakkinda.

Özellikle şirket açma kısmı nasıl?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şahıs sirketi hakkında bilgi verebilecek olan var mı?
Mesela bir tane açtım diyelim. Hiçbirşey satmadan durabilir miyim? Yoksa açtıktan sonra birşeyler yapmaya devam etmek lazım mı?
Mesela 18 yaşında bir genç ticaret düşünmeden bir tane erkenden açıp yıllarca birşey yapmadan durabilir mi? Ondan sonra birşeyler satabilir mi?

İnternetten bir videoya baktım. Şirket şahıs , vergi levhası ,biryeri ofis olarak gostermek, maliyenin gelmesi, muhasabeden gerekenleri almak sonra muhasebeye her ay faturaları hallettirmek falan filan dendi.
Bu iş bu kadar karmançorman mı?
Bağkur ödemek zorunda mıyım? Daha o kadar para kazanmadan mecburen bağkur ödemek çok sıkıntı olur?
Ben öylesine e mağaza açıp satılabildigi kadar birşeyler satmayi dusunuyordum.
1 Her ay bağkur ödemek
2 Muhasebeciye birşey ödemek
Bunlara birşey ödemek zorunda mıyım yoksa ödememenin bir yolu var mı?
Yoksa başlamadan işim bitmiş olur.

Başta bir şahıs şirketinizin olması şart. Vergi levhası vb. belgeleri aldıktan sonra HB ve Trendyol gibi sitelere başvurabiliyorsunuz. Yalnız mesela Trendyol'un 2 gün içerisinde kargolama politikası var, siparişleri kaçırmamanız gerekiyor.
1 Muhasebeye birşey ödemek zorunda mıyım?(her ay)
2 Her ay bağkur ödemek zorunda miyim?

Şahıs şirketi için devlet genç girişimciler için bir kolaylık sağlıyor. Şöyle bırakayım :

Kimler Genç Girişimci Desteğinden Faydalanabilir?

Genç girişimci desteği 'nden faydalanabilmek için gereklli şartlar şunlardır:

• 18 - 29 yaş arasında olmak (30 yaşından gün almamış olmak)
  • 1 Haziran 2018 tarihinden itibaren Bağ-Kur’dan ilk defa faydalanıyor olmak
  • Daha önce herhangi bir şirket açmamış veya ortak olmamış olmak
Bu özellikleri sağlıyorsanız genç girişimci desteğinden faydalanabilirsiniz.

Genç Girişimci Desteği Avantajları

Genç girişimci desteği, şahıs şirketi kuracak olan 18-29 yaş arası gençlere 3 yıl boyunca yılda 75 bin TL’ye kadar elde edilecek kâr için gelir vergisi muafiyeti sağlar. 2022 yılı itibariyle en düşük BAĞKUR primi aylık 1.601 TL’dir. BAĞKUR desteği kapsamına giren gençlerin 1 yıllık toplam 19.212 TL Bağ-Kur primini devlet hazinesi tarafından ödenir.

Eğer bu şartları sağlamıyor ya da şahıs şirketiyle uğraşmak istemiyorsanız da sizin satacağınız ürünlere fatura kesebilecek biriyle anlaşabilirsiniz komisyon karşılığı. Bu şekilde hem şirket işleriyle uğraşmak zorunda kalmazsınız hem de muhasebe vs için ek masrafınız olmaz.

Esnaf muafiyet belgesi diye birşey varmış. Bunu alsam sadece bununla eticarete katılabilir miyim? Muhasebesiz Bağkursuz kullanabilir miyim bunu?

1
Şahıs şirketi için devlet genç girişimciler için bir kolaylık sağlıyor. Şöyle bırakayım :

Kimler Genç Girişimci Desteğinden Faydalanabilir?

Genç girişimci desteği 'nden faydalanabilmek için gereklli şartlar şunlardır:

• 18 - 29 yaş arasında olmak (30 yaşından gün almamış olmak)
  • 1 Haziran 2018 tarihinden itibaren Bağ-Kur’dan ilk defa faydalanıyor olmak
  • Daha önce herhangi bir şirket açmamış veya ortak olmamış olmak
Bu özellikleri sağlıyorsanız genç girişimci desteğinden faydalanabilirsiniz.

Genç Girişimci Desteği Avantajları

Genç girişimci desteği, şahıs şirketi kuracak olan 18-29 yaş arası gençlere 3 yıl boyunca yılda 75 bin TL’ye kadar elde edilecek kâr için gelir vergisi muafiyeti sağlar. 2022 yılı itibariyle en düşük BAĞKUR primi aylık 1.601 TL’dir. BAĞKUR desteği kapsamına giren gençlerin 1 yıllık toplam 19.212 TL Bağ-Kur primini devlet hazinesi tarafından ödenir.

Eğer bu şartları sağlamıyor ya da şahıs şirketiyle uğraşmak istemiyorsanız da sizin satacağınız ürünlere fatura kesebilecek biriyle anlaşabilirsiniz komisyon karşılığı. Bu şekilde hem şirket işleriyle uğraşmak zorunda kalmazsınız hem de muhasebe vs için ek masrafınız olmaz.
Yıl sonrasında hala Bağkuru devlet mi ödeyecek yoksa ben mi? Bağkursuz biryol yok mu?

Esnaf Muafiyette bitki,organik,meyve falan satmakta sorun olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Esnaf muafiyet belgesi diye birşey varmış. Bunu alsam sadece bununla eticarete katılabilir miyim? Muhasebesiz Bağkursuz kullanabilir miyim bunu?

1

Yıl sonrasında hala Bağkuru devlet mi ödeyecek yoksa ben mi? Bağkursuz biryol yok mu?

Esnaf Muafiyette bitki,organik,meyve falan satmakta sorun olur mu?

Hocam bağkuru devlet 1 yıl ödeyecek genç girişimciye, sonrasında kendiniz ayda 1601 civarında ödemeniz gerekecek. Eğer işletme sahibi olmak istiyorsanız bağkurlu olmak zorundasınız. Diğer sorularınız için de şu linki bırakayım:

Ayrıca şahsi fikrim iyi bir muhasebeciyle konuşmanız ve danışmanlık almanız. Çünkü bu işler bazen çok detaylara sahip olabiliyor, ya da giderlerinizi göstererek vereceğiniz vergiyi çok daha fazla düşürebiliyorsunuz. Tabi ki kanunlar çerçevesince. O yüzde işin ehli birine danışmanız daha iyi olur. Forumda da pek tabi iyi muhasebeciler olabilir, onlar da destek verebilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı