E-ticaret sitesi için Domain ve Hosting önerisi

Khazzo35

Decapat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Merhaba dostlar.

.com'lu bir domain alacağım. WordPress tabanlı, tasarım yapmak için kodlama ile çok uğraştırmayan, halihazırda çok kısa sürede kullanabileceğim bir e-ticaret sitesi oluşturmak istiyorum. Doğal olarak e-ticaret için kullanacağımdan dolayı sanal pos cihazı da olacak içinde ödeme yapmak için.

Herhangi bir siteden domain aldıktan sonra, bunu WordPress ile düzenlemek mümkün oluyor mu? Bu işler tam olarak nasıl yürüyor?

Ve son olarak .com kullanarak e-ticaret sitesi açmak için Domain/Hosting hizmeti olarak hangi firmaları önerirsiniz?

WordPress eticareti kurarsan bir gözün açık uyuman lazım :) bilgin varsa kendin yaz yok ise PHP kur.

Wordpress hele hele woocommerce tarafında uzman değilseniz hiç bulaşmayın. İdeasoft gibi hazır yazılımlar kullanın. Ticimax en iyisi diyorlar son zamanlarda

Herhangi bir siteden domain aldıktan sonra, bunu WordPress ile düzenlemek mümkün oluyor mu? Bu işler tam olarak nasıl yürüyor?
Kısaca domain ile hosting'in farkını özetlersek hosting'den hep açık kalacak bir bilgisayar(sunucu) kiralıyorsun ve işlerini bu bilgisayarda kurduğun sistemlerle yapıyorsun. Yani wordpress, düzenleme vb. işleri burda yapıyorsun. Hosting firmasında satın aldığın pakete göre bilgisayara tam erişimin oluyor ya da bilgisayara tam erişimin olmuyor, hosting firması sana bir panele erişim veriyor. Oradan wordpress'i vs. yükleyebiliyorsun.
Domain ise sitenin internetteki ismi. Örneğin senin hosting'den aldığın sunucunun IP adresi 123.12.123.12 ise ve domain almazsan sitene girmek isteyenler senin sunucunun IP adresini ezberlemesi gerekiyor.
Ama .com alan adını alıp domain'i kayıt ettirince, domain servisi birisinin senin sunucunun IP adresini ezbere bilmeden yani sadece eticaretdukkanim.com'a girerek 123.12.123.12 adresli sitene ulaşabilmesini sağlıyor.
Wordpress ise bu kiraladığın sunucunun içindeki websitesini kodlama yapmadan hazırlaman için yapılmış hazır bir sistem. Eklentilerle ve temalarla kullanım amacına göre siteyi kolayca düzenleyebiliyorsun. İnternetteki çoğu websitesi wordpress sistemini kullanıyor. (E-ticaret için demiyorum, genel olarak.)
Hiç e-Ticaret sitesi kurmadım ama bildiğim kadarıyla wordpress'de en populer olan e-Ticaret eklentisi yukardaki yorumda da bahsedilen WooCommerce.​

Merhaba dostlar.

.com'lu bir domain alacağım. WordPress tabanlı, tasarım yapmak için kodlama ile çok uğraştırmayan, halihazırda çok kısa sürede kullanabileceğim bir e-ticaret sitesi oluşturmak istiyorum. Doğal olarak e-ticaret için kullanacağımdan dolayı sanal pos cihazı da olacak içinde ödeme yapmak için.

Ve son olarak .com kullanarak e-ticaret sitesi açmak için Domain/Hosting hizmeti olarak hangi firmaları önerirsiniz?
E-Ticaret için Wordpress önermem kullanımı belki kolay olabilir sizin için ancak güvenlik açısından çok da önermiyorum. E-Ticaret için Opencart araştırabilir opencart kurabilirsiniz. Sanalpos entegrasyonları da kolay oluyor. İstediğiniz bir tasarımı satın alarak kurulumunu yaparak yola koyulabilir satışlarınıza başlayabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı