E-Ticaret Vergi Verme Zorunlu mu?

Egemen Seyis

Decapat
Benim bir e-ticaret sitem var ve aylık olarak 100 TL'yi geçmeyen gelirim var o da hosting, domain, ürünün ithal edildiği yere verdiğim para bana aylık 50 TL kalıyor ortalama ve bu vergi olarak verilmez bence yine de size sormak istedim yasa dışı iş yapmak istemem, bilgili arkadaşlar yazarsa şimdiden teşekkürler.

Yasal bir şirketin var ve buna düzenli olarak gelir geliyorsa evet vergi verme zorunlulugun var. Sadece ticaret için değil düzenli bir para akışı oluyorsa sana ona bile vergi vermen gerek diye biliyorum. Eğer yasal bir iş yapmıyorsan, fatura kesicek bir ünvanın yok ise zaten bir noktada patlarsın. Ancak banka hesabına aylık 50 tl kalıyorsa bunun peşine düşmez devlet. Onun yasal bir sınırı vardır hatırlamıyorum ancak 100 den biraz fazla olması lazım.

Yıllık belli bir miktara kadar vergi vermeyebilirsin. Yani aylık 50-100 TL önemli değil. Eğer değişmediyse yıllık 5 bin liraya kadar vergiden muaf olunabiliyor.

Yıllık 20.000 TL gelire kadar vergiden muaf oluyorsun diye biliyorum. Bir ara bende araştırmıştım. Ya 10.000 civarıydı ya da 20.000.

İnternet siteleri üzerinden şahısların satışında vergi – Etohum.com Blog böyle bir bilgi var ama ne kadar doğrudur bilemiyorum. Kanunlar insanlar gibi sürekli değişir. Yukarıdaki linkte belli bir limite kadar yok derken İnternetten satış yapıyorum, vergi verecek miyim? | sosyalvergi.com bu linkte var diyor 5 Adımda İnternetten Satışa Vergi Uygulaması » Para Durum burada da yine düzenli bir amaçla yapıldığından vergi mükellefi olunmalı deniyor. En kesin bilgiyi muhasebecinizden veya vergi danışmanları (VIMER vb) vs den alabilirsiniz
.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı