E-ticaret zor mu?

yucewalden

Hectopat
Makaleler
1
Ben bunu yapmak istiyorum da zor mu? Ne kadar sermaye gerekiyor, nasıl öğrenebilirim Udemy'den kurs almak sizce mantıklı mı en iyi nasıl öğrenebilirim bunu?

E-ticaret olarak ne yapmak istediğinize göre sermaye, zorluk, risk değişir.

Ben bunu yapmak istiyorum da zor mu? Ne kadar sermaye gerekiyor, nasıl öğrenebilirim Udemy'den kurs almak sizce mantıklı mı en iyi nasıl öğrenebilirim bunu?

Peki hangi alanda? Hizmet mi satacaksın ürün mü?

E-ticaretin hangi kısmını yapmak istiyorsun? Türkiye'de mi, yurtdışında mı, ithalat mı ihracat mı? Öncelikle ana hatlarını belirlemelisin.

Yapmak zor, rekabet çok. Disiplinli çalışmanız ve iyi ürün seçmeniz lazım. E-Ticaretin bir sürü türü var. Mesela dropshipping, FBA. Bana göre Amazon FBA en iyi iş modeli. Udemy'de kurs almak mantıklı fakat bu iş %100 emin olun tecrübe edilerek öğrenilir. Amazon FBA için en az 2000 dolar gerekiyor. İnternette 1000 dolar altı Dropshipping ve FBA yapılır diyen birini görürseniz acilen kaçın. Muhtemelen eğitim satmaya çalışacaktır. Bu iş modelleri yaklaşık 20 yıldır bilinen şeyler. O kadar düşük bütçelerle kazanç sağlamak çok zor.

Anlatıldığı kadar kolay değil, komisyonlar çok fazla.

E-ticaretin hangi kısmını yapmak istiyorsun? Türkiye'de mi, yurtdışında mı, ithalat mı ihracat mı? Öncelikle ana hatlarını belirlemelisin.
İhracat en mantıklısı gibi.
Çünkü biziz paramız değersiz. Onlara göre oldukça ucuz oluyor ürünler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…