E-ticarete nasıl başlanır?

memremizhan

Hectopat
Daha fazla  
Ben bundan 1 yıl önce koleksiyona başlamıştım ve gayet de keyifliydi. Hot Wheels gibi küçük arabalar topluyordum fakat bir yerden sonra çok fazla masraflı olmaya başladı ve sadece duruyorlardı başka bir şey yoktu yani. Ben de koleksiyonumu satmayı ve büyütmeyi düşünüyorum. Instagram'dan başlayacağım Instagram'da çok diecastçı olduğu için. İleriki zamanlarda sahibindene de geçerim diye düşünüyorum. Eğer bu işleri yapan birisi varsa kargolama nasıl yapılır, fatura nasıl kesilir, Instagram'dan satış yaparken fatura gerekir mi? Kargolamada hangi evraklar lazım? Instagram sahibinden de satış yaparken izin veya belge gerekir mi? Vergi nasıl olur gibi konularda yardımcı olursa çok sevinirim.

fatura nasıl kesilir
Vergi levhası lazım, satış yapsan da yapmasan da saçma sapan para veriyorsun onun için.

Instagram'dan satış yaparken fatura gerekir mi?
Gerekmez.

Kargolamada hangi evraklar lazım?
Alıcının adresi ve telefon numarası. Bazı firmalar küçük işletmelerle toplu olarak çalışarak uygun kargo sunuyor. Ben navlungo kullanıyorum ama o Türkiye içi kargolarla çalışmıyor sanırım.

Instagram sahibinden de satış yaparken izin veya belge gerekir mi?
Letgo, sahibinden, Instagram gibi yerlerde satış yaparken hiçbir şey gerekmez. Arada orjinal mi diye soran olur onlara da nasıl kanıtlarsınız size kalmış. Çok da takmayın o mevzuları, üretici firmaya sahte ürün diye iade dönen siparişler var.

Ne zaman ki Amazon, Trendyol, Hepsiburada veya Pttavm gibi yerlerde satış yapmak istersin o zaman vergi için fatura kesebilir olman lazım. Yani şahıs şirketi lazım en azından.

Bu arada, bireysel kargo ücretleri arşa çıkmış. Kolay gelsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı