E-Ticaret'in bitebilmesi mümkün mü?

333365

Yottapat!
Bin Çözüm, Bir Efsane Zamanın Tanığı Çözüme Giden Yol 1000'e Doğru
Makaleler
65
Ülke içerisindeki satıcıları korumak adına yurtdışı alışverişini büyük ölçüde bitirdiler. Yurtdışı alışverişinde getirilen gümrük kısıtlamaları vs derken yurtdışı alışverişi neredeyse imkansız konuma geldi. Uygun fiyatlı bir tek e-Ticaret kaldı ve e-Ticaret ile satılan ürünlerin fiyatları, esnaflara göre kat kat daha uygun olduğu için millet de oraya yöneliyor. Esnaf, marketleri korumak adına e-Ticaret'i tamamen bitirmeleri mümkün mü? Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

E-Ticaret'i tamamen bitirmek mantıklı olmaz çünkü çok büyük bir vergi geliri var. O olmasa mantıklı bulup böyle bir hamle yapılabilirdi. Esnafı ve marketleri korumak için e-ticareti bitirmek yerine belki bazı ürünlerin satışı kısıtlanabilir. Belli olmaz belki de e-ticaret platformlarında satılan bıçaklarla insanlara saldıranlar olur ve e-ticaret olayı tamamen yasaklanabilir.

E-Ticaret teknolojinin bu kadar üste çıkması sonucunda hiç de bitecek gibi durmuyor, hatta artar bile. Ekonomi buna etki de edemez çünkü arz talep oranı çok yüksek.

Anlıyorum. İnsanlar e-Ticaret'e yöneldiğinden beri haklı olarak çoğu kişi market ve esnafları tercih etmek istemiyor çünkü indirim ve kuponlarla birlikte e-Ticaret daha mantıklı gelmeye başlıyor. Önünü keserler mi diye düşünmüştüm, onun için konu açtım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…