E-ticaret'ten vergiler yüzünden para kazanamamak

249873

Kilopat
Arkadaşlar bu işe girişmeyi düşünüyorum. Hepsiburada, Trendyol vb sitelerden satış yapmayı düşünüyorum.

Satacağım ürün X olsun. Bunu yarı fiyatına alabileceğim bir toptancı buldum. 50TL alıp 100TL-110TL satmayı düşünüyordum. Birazcık araştırdığım da kargosu, komisyonu ve vergisiyle neredeyse hiç kazanç elde etmeyeceğim. Bir de muhasebe işleri falan oluyormuş o da para.
Ürünün Fiyatını yükseltince de piyasanın üstünde bir satış yapmış oluyorum.

Daha ucuza Çin'den alabilirim ama o da kârlı olmuyor. Adamın bana satacağı 15TL'lik ürünü AliExpress'te 30TL + vergilerle getirebiliyorum.

Bu konu da ne düşünüyorsunuz?

Biz de yaptık bu işi zamanında gerçekten maliyetinin çok ama çok az olması gerekiyor cimri Akakçe gibi yerlerde çıkan rekabetçi fiyatlarda toptan alan daha düşük fiyata ürünü koyabiliyor ve siz arka plana düşüyorsunuz herkesin ikinci mesleği olduğu için ülkemizde her yerde fiyat ve pazarlama olarak maliyetiniz yüksekse işin içinden çıkamıyorsunuz, her ürün için komisyon oranları farklı olur temizlik ürünleri %15, elektronikler %8 gibi ama sonuç olarak ty, hb, N11 gibi yerlerin finansal kölesi oluyorsunuz siz emek veriyorsunuz siz çalışıyorsunuz ama onların sitesinde pazarlandığı ve reklamlandığı için size bir şey bırakmıyor, muhasebe basit usul defter maliyetinizde cabası...

Biz de yaptık bu işi zamanında gerçekten maliyetinin çok ama çok az olması gerekiyor cimri Akakçe gibi yerlerde çıkan rekabetçi fiyatlarda toptan alan daha düşük fiyata ürünü koyabiliyor ve siz arka plana düşüyorsunuz herkesin ikinci mesleği olduğu için ülkemizde her yerde fiyat ve pazarlama olarak maliyetiniz yüksekse işin içinden çıkamıyorsunuz, her ürün için komisyon oranları farklı olur temizlik ürünleri %15, elektronikler %8 gibi ama sonuç olarak ty, hb, N11 gibi yerlerin finansal kölesi oluyorsunuz siz emek veriyorsunuz siz çalışıyorsunuz ama onların sitesinde pazarlandığı ve reklamlandığı için size bir şey bırakmıyor, muhasebe basit usul defter maliyetinizde cabası...

Hocam peki bu alibaba ve AliExpress hakkında ne düşünüyorsunuz.

1671190770897.png

Çok fazla bir teslimat ücreti var. Bunun içinde vergisi de yok sanırım.

sonuç olarak ty, hb, N11 gibi yerlerin finansal kölesi oluyorsunuz siz emek veriyorsunuz siz çalışıyorsunuz ama onların sitesinde pazarlandığı ve reklamlandığı için size bir şey bırakmıyor

Hocam çok haklısınız hb, N11 ve ty olmadan da ürün satmak sanki çok zorlaşıyor. Oralarda güven ortamı olduğu için insanların ilk tercihi olabiliyor.

Komisyon vb uğraşmak yerine size tavsiyem iyi bir Full stack developerle anlaşıp kendi e ticaret sitenizi kurmanız olur komisyona vereceğiniz parayı sosyal medya reklamlarına tanıtıma netwörk e vb verirsiniz komisyon çıktığı zaman ürünü kendi sitenizde cok daha uyguna cok daha karlı satabilirsiniz böyle sitelerin tek problemi genelde insanlar bilindik e ticaret sitesi dışı sitelere güvenmiyorlar sitenizde kullanıcı yorumlarınıda açar netwörk vb sayesinde güzel yorumlar alabilirseniz çok rahat bir şekilde güvende kazanabileceğinizi düşünüyorum riskli iş ama denemeye değer gibi.

Komisyon vb uğraşmak yerine size tavsiyem iyi bir Full stack developerle anlaşıp kendi e ticaret sitenizi kurmanız olur komisyona vereceğiniz parayı sosyal medya reklamlarına tanıtıma netwörk e vb verirsiniz komisyon çıktığı zaman ürünü kendi sitenizde cok daha uyguna cok daha karlı satabilirsiniz böyle sitelerin tek problemi genelde insanlar bilindik e ticaret sitesi dışı sitelere güvenmiyorlar sitenizde kullanıcı yorumlarınıda açar netwörk vb sayesinde güzel yorumlar alabilirseniz çok rahat bir şekilde güvende kazanabileceğinizi düşünüyorum riskli iş ama denemeye değer gibi.

Hocam bu insanların güven problemini çözebileceğimi düşünmüyorum. İnsanların her zaman ilk tercihi hb, Trendyol, Amazon ve N11 oluyor. Kendim için bile. Bu biraz fazla riskli geliyor.

Bir network sahibi olsam belki deneme ihtimalim olabilir ama ilk tecrübem olacağı için bu kadar yüksekten girmek bilemedim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı