Dün yeni bir mikrofonlu kulaklık satın aldım markası E-WaveOP338
Usb girişli ve entegre ses kartı gibi birçok özelliği var. O yüzden, "Realtek" üzerinden mikrofon ayarı yapamamaktayım.
Daha önce, realtek üzerinden ayar yaptığım için oyun içerisinde mikrofondan sesim çok güzel ve net gidiyordu.
Ancak USB Girişli bir mikrofon olduğundan aşağıdaki resim gibi.
Sorun ise tam olarak aslında şu;
Skype veya başka bir sesli uygulama üzerinden çok rahat bir şekilde konuşabiliyorum. Sesim net bir şekilde karşı tarafa gidebiliyor herhangi bir dip ses cızırtı veya gürültü olmadan.
Ancak oyunda (Left 4 Dead 2) mikrofonumu test ediyorum kontrol etmek için, "Ses" dediğimde. Çok yüksek cızırtı ve parazitli bir şekilde sesim yankı yapıyor oyunda mikrofonum açıkken ateş ettiğimde, ateş etme silah sesi mikrofona yansıyor ve oda yankıyla yükselmeye başlıyor. Yankı yaptıkça da daha çok yükselmeye daha çok cızırtı yapmaya parazit yapmaya devam ediyor. Şayet ki mikrofon jak girişli olsaydı, Realtek üzerinden iki üç geliştirmeler ayarı mikrofon bası gibi birçok ayarı yapıp bunu düzeltebilirdim. Ancak USB Girişli ve USB PnP Sound Device olduğu için. Resimlerdede gördüğünüz gibi pek ayar yapılamıyor. Yapılabilecek ayarları ses aygıtlarından da, oyun içerisindende çok yaptım. Ancak değişen birşey olmadı. Yardıma ihtiyacım var. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse çok minnettar olurum.
Bilen var ise, lütfen yardım edebilir misiniz? Gerçekten benim için çok önemli.