E2140 ve HD 4350 sistem yükseltme

Emir13

Hectopat
Merhabalar PC cok eski. Sadece Roblox kasmamasini istiyorum. Sistem ozellikleri:

Intel Pentium E2140 1.60GHz.
2 GB DDR2 RAM.
1GB ATI Radeon HD4350.
120GB Kingston SSD.
ECS 945 gct M.2 anakart.

Şimdi bu anakarta maksimum, bakin maksimum, en çok kaç GB kac bin MHz RAM ve maksimum en iyi performansli islemci olarak ne önerirsiniz? Bütçe fazla yok. Roblox kasmasin yeter. MC'de bile 100 FPS göremiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Pentium E8200, E8400, E8500, E8600 BIOS update ile makismum çıkabileceğin işlemciler. RAM olarak tek slotta 2GB 1333MHz dual channel olarak 2x2 4GB 1333MHz kullanabilirsin ki kesinlikle ilk yapman gereken RAM'i 4GB yapıp 64bit işletim sistemine geçmek olmalı. Yukarıda saydığım işlemcilerle birlikte R7 240 - R7 250 - GT710 - GT730 rahatlıkla kullanabilirsin. PSU marka ve modelini yazarsan ekran kartında daha fazla öneride bulunabilirim.

Ç
ok teşekkurler roblox kessinlikle kasmaz deme bir de simdi elimdeki islemci bios uptsde mi yapilicak yeni bir islemci mi gerek pek bilmiyorum kusura bakma kac ghz olr bide birde 64 ztn isletim sistemim ve 300W bnm psu sıkıntı olr mu ram ve islemcide
Markasini bilmiyorum ama pc arkasindan gorunurse yazayim yssak du an pc
Bir arkadas sende bios updste vardir ztn onla alakasi yok fln dedi nereden bilicem bios updste olup olmadigini?

Son düzenleme:
2GB RAM, 64bit işletim sistemi desteklemiyor bu yüzden 64bit kurmuş olmanız imkansız. Bilgisayara sağ tıklayıp özellikler diyerek işletim sisteminizi öğrenebilirsiniz. BIOS anakarta gömülüdür. BIOS'a girerek sürümünüzü öğrenebilirsiniz ve BIOS içerisinden bir flash bellek ile güncelleyebilirsiniz. Forumda bunları nasıl yapacağınıza dair konular mevcut. BIOS'u güncellemeniz sizin oyununuzun kasma sorununu gidermeyecektir. Sadece yukarıda bahsettiğim E8000 serisi işlemci takıp kullanabilmenize imkan tanıyacaktır. PSU'nuz 300W ise muhtemelen 12V kanalından en fazla 220-240W verebiliyordur. Yukarıda bahsettiğim ekran kartlarından daha üst modellerini yeni bir güç kaynağı almadan kullanamazsınız.

64 bit
bilgisayarim bende biliyorum 2gb 32 bit olmasi gerekiyor ama özelliklerde fln dxdiag de her yerde 64 bit yaziyor.

64 bit

bilgisayarim bende biliyorum 2gb 32 bit olmasi gerekiyor ama özelliklerde fln dxdiag de her yerde 64 bit yaziyor.
Şimdilik format atıp 32bit kurarak bilgisayarı günlük kullanımda bir nebze de olsa rahatlatabilirsiniz ama önerim bir an önce 4GB RAM'e yükseltip Windows 7 64bit kurmanız ardından oyunu 60FPS sabit oynayabilmek adına ikinci el R7 240 veya GT 730 ekran kartı almanız ihtiyacınızı karşılayacaktır. E8000 Serisi işlemci alıp takmanız durumunda ise CS:GO 1280x720 çözünürlülükte CS:GO dahi oynayabilir duruma gelirsiniz. Dediğim gibi öncelik RAM ve ekran kartında olsun.

Win10 da kalsam olmaz mi ssd fln da var yavas değil pc sadece roblox ve minecraft online oynuyorum.

Win10 da kalsam olmaz mi ssd fln da var yavas değil pc sadece roblox ve minecraft online oynuyorum.
Donanımınıza bağlı daha yüksek performans alırsınız ancak yine de siz bilirsiniz. RAM ve ekran kartı yükseltmesinden sonra Windows 10 kullanılabilir. Bu arada unutmayın bilgisayarınızda yükseltmeler yaptıktan sonra temiz bir format ve güncel driverler hele ki ekran kartı için en iyisidir.

Ekran kartim kalsa sadece ram ve islemci degisse cunku roblox bence ekrsn karti isteyen bir oyun degil ve sey sorucam dual channel olarak kullanicaz deme ramleri dual channel daha performansli die biliyroum 2 tane 2 gb lik ddr3 1333mhz alidam dimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…