E2180 HD 4450 sisteme günlük kullanım için Windows önerisi

metehan89

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle selam, elimde bir bilgisayar var bunu günlük işler için vesaire ufak bir iki oyun vb işleri için kullanacağım. Gidip 70TL bayılıp bir bilgisayarcıya götürüp format attırdım ama deli gibi kasıyor tabiri caizse. Windows 10 kurmuşlar sistem bayağı eski bir şey IDE hard disk falan var böyle kalınlardan bu bilgisayarda öyle fazla bir şey yapmayacağım ama kullanırken kasmasını takılmasını istemiyorum. Buna uygun bir Windows sürümü arıyorum öyle güncellikten yana böyle yeni olmazsa kafayı yiyecek takılacak biri değilim. Antivirüsle de kurtarırım o konuda sıkıntı yok görüyorum sağda solda insanlar böyle sistemlere Windows XP atıyor ama elinizde varsa söyle oynanmamış temiz bir şey keylogger falan yemeyelim saçma sapan reklam uyumsuzluk falan yaratmasın eli yüzü düzgün orijinal kullanırken sıkıntı çıkartmayacak stabil bir şey olsun. Biliyorum çok şey istedim ama yardımcı olursanız sevinirim link daha iyi olur.

Merak edenler için PC özelliklerini yazdım.

G31 Foxconn anakart.
E2180 işlemci.
1.5GB RAM DDR2 olması lazım.
Sapphire HD4450.
160GB IDE hard disk.
350 watt güç kaynağı.
Eski tip standart kasa.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çabuk yazayım Chrome'u bile güncelleyemeyen 8.1 tayfa geliyor.
Chrome kullanıyorsan(ki bence tarayıcı fark etmez) direkt Windows 10 2016 LTSB kuruyorsun ve kısa zamanda performansı çok kötüyse o hard diskten kurtulup daha iyi bir HDD veya önerilen bir 240 GB SSD alıyorsun iş bitiyor. RAM'i de 2+1 yap en azından.
Windows'u kurduktan sonra W7 usulü ile Search ve Update kapatıyorsun ve Defender'ı da kapatıyorsun. Ben Defender Control kullanıyorum tek tıkla iş bitiyor.

Windows 7 Basic.

Windows 7 üstüne çıkmayın IDE hard-disk varken. Ben de IDE hard-disk kullandım zamanında ve Windows 7 bile kasıyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…