E2200 overclock yapma

berkeyelkenci

Kilopat
Daha fazla  
Başlıktaki gibi eski bir bilgisayarımı overclock etmek istiyorum fakat BIOS menüsünde overclock etmek için bulunan başlıklardan hiçbiri yok ne yapabilirim ?
Bu bilgisayara yaklaşık 4 ay önce format attım. BIOS ayarlarını da varsayılan yaptım. Bilgisayarı yıllar önce kuzenime overclock ettirmiştim. Simdi tekrar yapmak istiyorum ve bunu yapmak için her seyi toparladım fazladan 1 fan yuvası vardı ben oraya fan taktım. Overclock yaparsam oluşabilecek olayların benim sorumluluğumda olduğunu da biliyorum. Yardımlarınız için teşekkürler.

Sistemim ile ilgili CPU-Z adlı programdan resim yollayacağım.

Ekran yh.JPG
edrak.JPG
Ekran Alıntısı6y6y.JPG
Ekran Alıntısır.JPG

Arkadaşlar ekran kartına O.C yaptım. Bu O.C li hali ancak islemciye yapmaya çalıştığımda 200mhz den 250 ye çekince bilgisayar açılmıyor . Voltaj ile hiç oynamadım araştırmalarıma göre biraz tehlikeliymiş . Islemcinin stok hızı 2.2 iken ben bunu 2.7 civarlarina getirmek istiyorum . 230 Mhz de stabil çalışıyor 245Mhz yapınca 15 dakika sonra mavi ekran hatası alıyorum bence risk yok zaten donanım 9 yıllık bozulsa ne yeni bilgisayarım var nasıl olsa ben ilerde bilgisayar mühendisi olacağım ve öğrenmek istiyorum deneysel amaçlı yapıyorum ama bilgisayar hasar almasa iyi olur .

Biliyorum bir şey değil. Ancak yaklaşık performansı göstereceğini tahmin ediyorum.

Ayrıca biraz araştırdıktan sonra yaklaşık olarak aynı performansa sahip olduklarını görebilirsin.

Bu arada yeni bilgisayarım var demişsin. Ben olsam -zaten yeni bilgisayar varmış- anakartın voltajlarını tavan yapar, sonra işlemciyi 3.40 GHz ye zorlardım. Bu arada bunları yapmadan önce anakart modelini yazmanı tavsiye ederim. :)

Biliyorum bir şey değil. Ancak yaklaşık performansı göstereceğini tahmin ediyorum.

Ayrıca biraz araştırdıktan sonra yaklaşık olarak aynı performansa sahip olduklarını görebilirsin.

Bu arada yeni bilgisayarım var demişsin. Ben olsam -zaten yeni bilgisayar varmış- anakartın voltajlarını tavan yapar, sonra işlemciyi 3.40 GHz ye zorlardım. Bu arada bunları yapmadan önce anakart modelini yazmanı tavsiye ederim. :)
Yapardım ancak -belirttiğim gibi 200 mhz den 250 ye çekince bilgisayar açılmıyor . - Dediğini yaparsam artık yangın çıkabilir bunu çok eski -Windows 98 yüklü sanırım-bir bilgisayar var köyde ona yapabilirim zaten 3 saatte açılamıyor.

Peki usta bu -O.C li PC nin- açılmaması neden kaynaklanıyor bir fikrin varsa söyler misin ?

Bilgisayarı zorlaya zorlaya 5-6 defa reset atınca açiliyor ama bu seferde mavi ekran hatası alıyorum
yakında çekici aldığım gibi kasaya dalacağim. bu arada ana kart modelimi nasıl öğrenebilirim tam olarak çünkü CPU-Z programında model kısı boştu.

PC açılırken BIOS'a gir. Genelde Del (Delete) tuşu ile girilir. Orada yazması lazım. Olmadı kasanın yan kapağını aç. Orada anakartın üstüne yazması lazım.

Bu arada PC'nin açılmaması işlemcinin o kadar voltajı kaldıramadığından, anakartın doğru düzgün voltaj veremediğinden ya da PSU'dan kaynaklanıyor olabilir. Ya da işlemcin 250 MHz yi çekemiyor olabilir.

Sen PC'nin yan kapağını aç sonra (flaşı kapatıp) fotoğraf çek ve yolla.

PC açılırken BIOS'a gir. Genelde Del (Delete) tuşu ile girilir. Orada yazması lazım. Olmadı kasanın yan kapağını aç. Orada anakartın üstüne yazması lazım.

Bu arada PC'nin açılmaması işlemcinin o kadar voltajı kaldıramadığından, anakartın doğru düzgün voltaj veremediğinden ya da PSU'dan kaynaklanıyor olabilir. Ya da işlemcin 250 MHz yi çekemiyor olabilir.

Sen PC'nin yan kapağını aç sonra (flaşı kapatıp) fotoğraf çek ve yolla.
Kusura bakmayın uzun süre technopat sosyal sayfasına giremedim.
Anakart marka ve modelini buldum ve üretici firmanın resmi sitesinden özelliklerine bakabilirsiniz
Marka: ASRock
Model: ConRoe 1333 GLAN

ASRock > ConRoe1333-GLAN

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı