E3 1230 V2 vs R5 1600 AF

Karadenizli2828

Kilopat
Arkadaşlar zamanında ucuza PC toplamak için Z77 anakart ve 8 GB DDR3 RAM aldım, biraz daha para biriktirince 400 TL'ye Xeon E3 1230 V2 alacaktım, bu yaz işe girince elimde biraz para birikti. Z77 ve RAM'ı satıp B450 + 1600 AF almayı düşünüyorum ancak bunu yaparsam anakarta para ekle rama para ekle falan falan Xeon almaktan 800 TL kadar fazla para vermem gerekecek. Performans farkı fazla olur mu?

Hocam DDR4 bir sisteme geçmek sizin için iyi olacaktır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Oyun tarafında pek bir fark yok.

Cinebench R20 3770 1405 puan, 1600 AF 2585 puan alıyor multi core testinde

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Z77 aslında DDR3 ün üst düzeylerinden, Sata 3 USB3 PCI Ex 3.0 falan her şey var, DDR4 ile arasında ne fark vardır?
En basitinden DDR4 bir sistem ile daha yüksek hızda çalışan RAM’ler kullanabileceksin ve tabii ki çok daha güncel bir sistemin olacak. Tavsiyem ilerde yükseltme planın varsa DDR4 bir sistem toplaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…