E39 5.30D alınır mı?

Bu aracı seviyorsanız, zahmetine katlanacaksanız alın. Çünkü en yenisi bile yaklaşık 25 yaşında olan bir arabadan söz ediyoruz.
Alayım da günlük dertsiz tasasız bineyim arabası olmaktan uzaklar.
Motor sağlam olabilir, şanzıman da sağlam olabilir ancak bu araçlarda değişmesi asla ön görülmemiş pek çok parça var. Bu arabaların ekonomik ömrü dolduğu için bu değişmesi ön görülmeyen parçalar artık değişim isteyecek. Hem işçiliği aşırı zahmetli hem parça bulunurluğu zorlayabilir.
Tabii alacağınız arabanın kaportasının da diri olması lazım. Öyle abuk subuk çürümüş arabalar gördüm ki anlatamam. Motor yapılır şanzıman yapılır da gövde olmuyor.

Hocam dertsiz tasasız olmasada sonuçta motor şanzıman sağlam günlük binebileceğimi düşünüyorum bakımını yaptıktan geciktirmedikten sonra çok sorun yaşar mıyım ?

Hocam dertsiz tasasız olmasada sonuçta motor şanzıman sağlam günlük binebileceğimi düşünüyorum bakımını yaptıktan geciktirmedikten sonra çok sorun yaşar mıyım ?
Şimdi hocam alacağınız arabanın kondisyonunu bilemiyorsunuz. Atıyorum motor blok tapası çürümüş oluyor, araba oradan gizli gizli su eksiltiyor. Blok sıcak olduğu için eksilen su hemen buharlaşıyor gözükmüyor. Siz de fellik fellik kaçak arıyorsunuz. Bu bir örnek sadece.
Ya da hiç beklemediğiniz bir yerde beklemediğiniz bir arıza olabilir. Mesela 2000 model bir Volvo S40'ım vardı, arka salıncaktaki ayar yuvası ayar yapıla yapıla, çukura gire çıka dişleri aşınmış. Ayardan çıktıktan sonra ilk düştüğüm çukurda vida yerinden atıyor arka sağ tekerin ayarı sonuna kadar bozuluyordu. Tek gerçek çözüm arka salıncağın değişmesiydi. Gerçi içine diş açtık bir helicoil falan bir şeyler yapıldıydı iyi kötü düzen tuttuydu ama mesela 10 yaşında bir arabada böyle bir sorun pek yaşamazsınız.
Gibi gibi sorunlar çıkartabiliyor. Dediğim gibi ne olursa olsun yorgun arabalar, bunu bilip kenarda her daim bir miktar para tutarsanız, iyi de bir ustanız varsa binilir. Ama ben 2000 model Volvo'yu satıp 2020 model Egea'ya geçtiğimde öyle bir kafa rahatlığı yaşamıştım ki, o Egea benim için en konforlu araba olmuştu.

Ben S40'a yaptığım masraflarla bir S40 daha alırdım belki. Ki motor ve şanzıman gibi masraflar çıkarmadığı halde. Bir de motor indirseydim herhalde bir S40 parasını kesin yemiş olurdum.

Ben o arabaya 2 defa ön takım yaptırdım, dört amortisör değiştirdim, amortisör takozları, takoz bilyeleri, travers burçları, arka salıncak burçları, bobin, buji kabloları, silecek kolu (Evet silecek kolu) ve daha hatırlayamadığım bir dünya masraf ettim. Bakın motor ve şanzıman yok bunların arasında. Dahası, ben arabayı aldığımda 14, sattığımda 20 yaşındaydı. Siz belki 25 yaşında bir araba alacaksınız, müzelik bir M5 almıyorsanız, en iyisini bile bilmediğiniz masrafıyla alacaksınız. Dediğim gibi illa ben E39 bineceğim, Egea'ya binene kadar BMW kalitesi, konforu yaşayacağım diyorsanız (Ki E39'dan bir alt sınıf olan Volvo S40 bile kalitesini her alanda hissettiriyordu, yolda gidişi bile bir başkaydı), kenarda üç beş kuruş ihtiyat akçesi gibi para bırakacaksınız, sizi dolandırmayacak, kazıklamayacak dürüst bir usta bulacaksınız (Benimki direksiyon hidroliği için 3 litre yağ kitlemeye çalışıyordu ) o zaman binilebilir.

hocam mekaniğe elim bundan önce 92 model lada nivam olduğu için alıştı kendim söktüm topladim komple basit düzen bir araçtı ama ustalarla beni arkadaş terimlere aşina etmişti, çokda güvendiğim ladayı neredeyse beraber yaptığımız 30 senelik motor ustam var. Beraber gidip bakacağız araca benim bu araca gitmemin nedeni youtubeda m57 motorun 600000 kmlerde bile saat gibi çalıştığını gösteren video ve yorumlar var motordan ve şanzımandan sorun yaşamayayım pek sorun yok zaten gidip çürük hurdadan hallice araca para vermem ufak tefek eksikler haricinde temiz olmasına önem vererek alacağım.

Motorun 600 binde saat gibi olmasına çok takılmayın. O kilometreler yağı suyu eksik edilmemiş hemen hemen her motorla mümkün. Ama geri kalan kısmının altından kalkarım diyorsanız dediğim gibi nazını çekerseniz binilir.
Tabii alırken de dediğiniz gibi çok dikkat etmeniz gerekiyor. Yıkık araba alırsanız adam etmesi çok zor olur. Geçen Parababası kanalında bir tane E46 videosu gördüm, araba bitmiş okeye dönüyor Resmen "Şu anki sahibime mi yıkılsam yeni sahibime mi" arasında geziniyor.
Onun için alırken çok dikkat etmek gerek.

çok haklısınız yorumlarınız için teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…