E4300 ve GT 630 sistem ne kadar eder?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Candy Candy

Hectopat
Bilgisayarı 1-2 ay sonra monitörle klavye ve mouse ile birlikte satacağım. 500-600 TL diyorlar, sizin düşünceniz nedir?

Özellikleri;
  • Core i2
  • 4GB RAM 800 MHz DDR2
  • ASUS 2GB Ekran kartı GT630 128Bit
  • 320 GB HDD
  • 75 Hz monitör
  • 210 ya da 220W güç kaynağı olması lazım
Bu bilgisayar baya eski fakat bazı parçaları yenilendi. BIOS tarihi 2009 hala orta seviyeli oyunları oynatacak kadar güçlü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Böyle bir seri yok. Doğrusu Core 2 Duo.
Bu şekilde 300-400 arası bir fiyata satılabilir monitör ile. 500-600 abartı olur.
Ayrıca 220W olarak gördüğünüz değer 220V olabilir. Kasayı açıp kontrol edebilirsiniz.

Türkçem iyi olmayabilir fakat en azından yabancı dillerim iyi. Öncelikle şunu söylemeliyim ki birinin öz geçmişini araştırmak hoşuma gidiyor. Öncelikle Core i2 diye bir seri olmadığını biliyorum fakat insanlar artık Core i2 Duo diyeceğine "Kore 2" demektedir, bu da ağız alışkanlık haline gelmiştir. Güç kaynakları Voltaj ile çalışırlar fakat güç kaynağı W yani Watt'dır. Voltajlar da bir değişkendir. Örneğin elektrik dalgalanmaları ya da BIOS seçeneğinden değerleri arttırmak ya da overclock yapmak gibi. Eğer gerçekten voltaj sabit olsaydı insanlar bilgisayarları için güç kaynağı almazlardı, gerekli gücü ve voltajı prizden alırlardı. Güç kaynağı genelde gücü ve voltajı parçalara dağıtır, eğer bir hızlandırma yapmak istediğiniz zaman voltaj ve gücü değişecektir. Bu da bir voltajın sabit olmadığı bir kanıtı.

Fakat rankınızla ilgili yorumumu isterseniz ilk defa bir foruma üye olan birisi uyarıyı neyse geçtim direk ceza vermek forumdan soğutmaktan başka bir şey yapmayacaktır. Eğer görevinizi sürekli böyle işliyorsanız maalesef göreviniz daha uzun yapacağınızı söyleyemem fakat forumun kurucusuyla yakınlığınız varsa onu bilemem. Kötülüğünüz için değil iyiliğiniz için bunları söylüyorum eğer gerçekten bas git cezayı bir şey olmaz muhabbeti olsaydı örneğin aldığınız bilgisayar 3000 lira fakat site sizden 5000 lira çekti şikayet edeceğiniz zaman biz paramızı çekeriz malı gönderip gerisini karışmayız diye bir durum olurdu. Eğer bu söylediklerimi ters anlayıp düşünmeden karşılık vermeye çalışırsanız benim bu forumdaki yorumlarım ve düşüncelerimi belirleyip burada işim olmayacağını anlarım. Geçici bir üyeyim kullandığım temp mail ya da operatörler benim işlemlerimi daha hızlı yapıyor bu hesabın şifresine baksanız çözülmesi 2-3 saat alır belki konuyu burada kapatıyorum.

Zaten ciddi bir fiyata satmıyorum 500-600 TL abartı da değil. Bilgisayar sahibi olamayanlar için durumu iyi olmayanları için satıyorum. Zaten ekran kartı 250 TL, RAM 100 TL. Diğerleri eski parçalar fakat mouse+klavye 40 TL ediyor. Burada pahlı bir şey satmıyorum hala sağlam ve iş görüyor. Konuyu düzenlediğiniz için teşekkürler böylesi güzel olmuş güç kaynağımın değerini bu işimi 14 yıldır yapıyorum ilk defa öğrendim gerçi böyle bir sistem topluyormuşum gibi gözüküyor.
İyi Forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle Core i2 diye bir seri olmadığını biliyorum fakat insanlar artık Core i2 Duo diyeceğine "Kore 2" demektedir, bu da ağız alışkanlık haline gelmiştir.
Ağız alışkanlığı ile yazı farklı şeylerdir, karıştırmayın.
Voltajlar da bir değişkendir. Örneğin elektrik dalgalanmaları ya da BIOS seçeneğinden değerleri arttırmak ya da overclock yapmak gibi.
Dalgalanma olması voltajın değişken olduğu anlamına gelmez. BIOS'tan yaptığınız ayar 1.200 ise o voltaj sabit iletilir. Dalgalanma burada hesaba katılmaz. Yeni nesil işlemciler ihtiyaca göre kendi üzerindeki voltaj kontrolcüsü sayesinde otomatik değiştirir.
Eğer gerçekten voltaj sabit olsaydı insanlar bilgisayarları için güç kaynağı almazlardı, gerekli gücü ve voltajı prizden alırlardı.
Gerekli güç ve voltaj yine prizden alınıyor. Güç kaynağı burada sadece voltajı düşürmeye ve düzenlemeye yarıyor.
Güç kaynağı genelde gücü ve voltajı parçalara dağıtır, eğer bir hızlandırma yapmak istediğiniz zaman voltaj ve gücü değişecektir. Bu da bir voltajın sabit olmadığı bir kanıtı.
Gücü siz değiştiremezsiniz, voltajı değiştirebilirsiniz. Voltajı değiştirseniz dahi, değiştirdiğiniz değerde sabit kalır. Bunu unutmayın.
Size anlatmak istediğim şu, bir direnç kaynağının çektiği güç, dirence göre değişir fakat verilen voltaj sabittir. Bu ikisini aynı şey olarak görüyorsunuz, değiller. Anlamak istemiyorsunuz ya da.

Fakat rankınızla ilgili yorumumu isterseniz ilk defa bir foruma üye olan birisi uyarıyı neyse geçtim direk ceza vermek forumdan soğutmaktan başka bir şey yapmayacaktır.
Üye olurken kurallara ve şartlara uyacağınızı kabul ederek üye oldunuz.

Zaten ekran kartı 250 TL, RAM 100 TL.
300 TL'ye GT 1030 bulunuyor, RAM de 50 TL. İşlemci de 15 lira sahibinden.com'da. Piyasaya hakim değilsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…