Daha önce hiç bilgisayar değiştirmedim, hep bu bilgisayarı kullandım. 2014-2015 civarı babam GT 210 aldı ve bu bilgisayara taktı. 1-1.5 yıl kadar önce işlemci değişimi yaptık ve Celeron E1400 yerine Core 2 Duo E4500 işlemci taktık ama her zaman sabit bir performans aldım. Yani donanım değişimleri pek bir FPS artışı sağlamadı. Bir adet HDD değişimi yaptık, bu değişimi yapmamızın sebebi eski diskin çok önemli veriler içeriyor olmasıydı, 10-15 yıllık aile fotoğrafları, hesap şifreleri gibi şeyler. Bu disk 480 GB ve eski diskin 2 katı alana sahip. Bunu satan adam "Hepsiburada.com" üzerinden satış yapıyordu ve diskin sağlık durumunu belirtmiyordu. Yeni diski taktık ve sağlığı %0 gibi aşırı düşük hatta direkten olmayan bir değerdi
. Çok basit bir oyun oynarken bile takılıp "mavi ekran" veriyordu. Bu sebepten ötürü konu açmıştım ve bilgili bir arkadaş "minidump" dosyalarını inceleyip sorunun diskten kaynaklı olduğunu söyledi, ona hak verdim çünkü hem bilgisine güvendim hem de diskin durumu vasattı.
Daha sonra ismini hatırlamadığım "Hard Disk Sentinel" gibi bir program üzerinden sağlık sonucunu gösterdim, diskin çok kötü durumda olduğunu söyledi. Disk o kadar kötü bir durumdaydı ki sağlık testi yapmaya çalıştığımızda "mavi ekran" veriyordu. Şu an bilgisayar 30 dakika gibi bir süre hiç işlem yapılmadan açık bırakılırsa bilgisayar mavi ekran veriyor ve tekrar açılıyor. Tekrar açıldığında diski görmüyor ve işletim sistemini başlatmıyor. Çözüm olarak güç kaynağını kapatıyorum ve tekrar açıyorum, bu sefer diski görüyor ve açılıyor. Şimdi asıl konuya geçelim, bilgisayar aşırı yavaşladı
. Zamanında Ultra ayarlarda hiç kasmadan Steam üzerinden oynadığım "World of Tanks Blitz" isimli oyun ulra-düşük grafik ayarlarında 20 FPS veriyor ve arada bir 2-3 FPS gibi muazzam düşük bir değere düşüyor. Eskiden Steam üzerinden kasmadan oynadığım Stardew Valley isimli oyun arada bir 30 FPS veriyor. Oyunun grafik ayarları bile yok, piksel piksel bir oyun. YouTube üzerinden video izlemeye çalışıyorum, o bile kasıyor, çok kasıyor
. Daha iyi anlatmak için bahsettiğim konunun linkini bırakacağım:
www.technopat.net
Diskin sağlık durumu:
Daha sonra ismini hatırlamadığım "Hard Disk Sentinel" gibi bir program üzerinden sağlık sonucunu gösterdim, diskin çok kötü durumda olduğunu söyledi. Disk o kadar kötü bir durumdaydı ki sağlık testi yapmaya çalıştığımızda "mavi ekran" veriyordu. Şu an bilgisayar 30 dakika gibi bir süre hiç işlem yapılmadan açık bırakılırsa bilgisayar mavi ekran veriyor ve tekrar açılıyor. Tekrar açıldığında diski görmüyor ve işletim sistemini başlatmıyor. Çözüm olarak güç kaynağını kapatıyorum ve tekrar açıyorum, bu sefer diski görüyor ve açılıyor. Şimdi asıl konuya geçelim, bilgisayar aşırı yavaşladı
Çözüldü: Mope.io oynarken mavi ekran hatası
Arkadaşlar normal bir şekilde "mope.io" oyununu oynuyordum 1-3 gün içerisinde 2 kez mavi ekran hatası aldım, neden acaba? Dump: Not: Harddisk aşırı aşırı kötü bir durumda sağlığı %0 ve çok kötü durumda. Not: "Mope.io" tarayıcı üzerinden oynanan bir oyun. Minidump...