Öncelikle dualboot yerine Live USB ile kurmadan da kullanabilirsiniz. Bunun için Windows'a lili (Linux Live) kurun. Uygulamadaki ISO'lar eskidir, internetten yenisini indirip diske yazdırarak kullan. Persistence yazan kısım ayarlanıyorsa reset attıktan sonra dosyaların korunur.
Dualboot için C diskini küçültüp yanına kurdurmalısın. Çoğu Linux kurulumu bunu otomatik yapabilir. Windows Boot Manager silineceği için eğer Linux'u beğenmez ve direkt kaldırırsan GRUB verisi de silinir ve sistemi açamazsın. Linux'u kaldırmak için:
www.technopat.net/sosyal/konu/dual-boot-linuxu-en-kolay-sekilde-kaldirma-bootice-kullanimi.1405521
En son olarak dağıtım önerisi. Debian çatallarından çok kopmasan iyi olur. Dallandıkça yardım alman zorlaşır. Ubuntu, Mint, Debian, Zorin OS (geliştirilmesi duraksadı)... Farklı farklı şeyler de geliyor aklıma ama sana temelini söyleyeyim, dış görünüşünden çok göremediğin içi önemli. Aşağı yukarı hepsi aynı olsa da bazıları cidden sıvıyorlar. Sistemini kullanan başka kullanıcılar sorun yaşıyor mu diye arama yapman iyi olabilir.