E4500 ve X1550 Sistemde Parça Değişimi

ÇAKIR By

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Arkadaşımın tavsiye için geldiği bir kasası var ve bana çok rica etti. Ama kasa sanırım biraz eski gibi. Bende uygun parçaları uygun olanlarla kararlı bir sisteme dönüştürmek istiyorum. Arkadaşımın bütçesi kasayı komple değiştirecek kadar yok o yüzden acil olarak değişmesi gerekenleri değişmemi istedi. Sizce ne yapılmalı? Sistem bu:

İşlemci: İntel Core 2 Duo CPU E4500 2,20 GHz

Anakart: ASUS P5LD2-X/1333 DDR2

Ekran Kartı: ATI Radeon X1550 512 MB

RAM: Kingstone 2 GB DDR2 667 MHz (Tek Modül)

HDD: 200 GB 7200 RPM

Kasa :AOPEN 300W

İşletim Sistemi: WINDOWS 7 Ultimate 64-bit

Sistem bu şekilde. Ben öneri olarak bütçe kısıtlığından da dolayı 2 GB Kingstone 800 MHz tek modül (70 TL) RAM ile NVIDIA GT420 2 GB 128 Bit DDR3 (180 TL) Ekran Kartı veya NVIDIA GTX750 1 GB 128 Bit GDDR5 (250 TL) Ekran Kartını öneriyorum. Düşünceme göre ram da bir sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Ama bu iki ekran kartı sisteme uyarmı kasanın wattı kaldırırmı işte onu bilemiyorum. Sizce bunlar uygun mu? değilse size göre uygun olan nedir/nelerdir? Acil yardımlarınızı bekliyorum. Herkese iyi akşamlar iyi çalışmalar dilerim.

GTX 750 çalışsa bile sorun yaratır.
Cavabınız için teşekkür ederim. Bazı arkadaşların nette fikir olarak GTX750 kartın sorun yaratmayacağı yönünde. Kasanın ana kartı girişi ekran kartını destekliyor. Belki RAM artırırsak sistem için iyi olur. Ama ben GTX in sadece güç yönünden kasayı kasıp kasmayacağını düşünüyordum.
Size göre bu ekran kartı ne gibi bir sorun yaratır.

PSU 300W, ekran kartını kaldırmaz ki ekran kartını GTX750 alacaksan işlemciyide değiştirmen lazım hepsi birer Watt kaynağı oluyor. Bence yeniden bilgisayar topla, bütçen yoksa 1500-2000 TL'ye güzel bilgisayarlar toplanabilir.

İyi alın o zaman GTX 750. Alıp takın. Çalışırsa geri bildirim yaparsınız. Hayır PCI-e slotu var diye her ekran kartı sorunsuz çalışıyorsa biz boşuna yonga setlere desteği kestik o zaman:

Duyuru: VIA, SIS ve Intel 945 Yonga Setlerine Desteğin Kesilmesi

Arkadaşınızın tavsiyenize uymanız her ne kadar sistem için olmasa da sizin için iyi bir tecrübe olacak.

Verdiğiniz cevaplar için teşekkürler. Sonuçta bizde o kadar bilmiyoruz. Kendi halimizde bir masaüstü pc kullanıcısıyız. Bu yüzden bize tavsiye için gelen arkadaşımızı kırmadık tavsiye için sizin gibi tecrübeli ve donanımlı arkadaşların yorumlarına/tavsiyelerine sunduk. Amaç hem bilgilenmek hem yanlış bildiklerimizi düzeltmek hem de başkalarına yararlı olabilmek.
Sonuç olarak: sistem eski diyorsunuz ve sırf pcı var diye takılabilir gibi yanlış bir kanaate düşmemek gerek (psu gücünün yetip yetmiyeceğinden ziyade). Dolayısıyle yapılabilecek tek değişiklik 2/4 GB RAM belek alıp takmak. Onun dışında da sistem komple değişmeli başkada bişi yapılamaz. Arkadaşın bütçesi yeni kasa toplayacak kadar yok. Ama ilerde bir gün sistem değiştirecek bütçesi olursa sistem toplamak için yeniden siz değerli arkadaşların bilgi ve tecrübesine sunulacak/danışılacaktır. Herkese iyi günler dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…