E4700 sistem yükseltme

erenTURAN

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar bilgisayarım yenilemeyi düşünüyorumda bu işlere daha önce hiç kalkışmadım Fifa ve Total war gibi oyunlarda çok fazla karakter hareket ettiği için kasıyor mesela taraftarlar falan ayağa kalkarken ya da Total war'da aynı anda 1000'er kişilik 2 ordu birbirine girdiğinde kasmalar meydana geliyor sanırım işlemci ve RAM yüzünden kasıyor ama Far cry 3'de ya da Ryse Son of Rome'da görüntü kalitesi yüksek olmasına rağmen tek bir karakteri yönettiğimiz için o tip oyunlarda fazla kasma olmuyor ekran kartımı yeniledim bu arada sistemim baya eski 10 sene önce almıştık :

İşlemci : Intel Core 2 Duo E4700, 2600 MHz (13 x 200)

Ekran Kartı : AMD Radeon R7 200 Series (2 GB)

Anakart Adı : Foxconn G31MV(-K) (1 PCI, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN)

RAM : 3 GB

Ekran kartımı daha yeni aldık o yüzden ekran kartını yenilemeyi düşünmüyorum. İşlemciyi yenilemek istiyorum onu yenileyince mecbur anakartı da yenilenecek RAM'lerim DDR2 olduğu için yeni anakartlara uymayacak mecburen RAM'lerde çöpe gidecek anakart işlemci ve RAM'leri değiştirecem bütçem de 900 lira civarı sizce bütçem yeterli mi hangi parçaya daha çok önem vermeliyim? Sistem parça önerilerinizi lütfen yazın !

Son düzenleyen: Moderatör:
Adsız.png

Ekran kartınızın tam modelini yazmamışsınız ama i3 6100 ekran kartınızı besleyebilecek bir işlemci. Yukarıdaki Parçalar 700 lira tutuyor. İsterseniz 8x2 RAM alabilirsiniz. Ya da güç kaynağınız eski ise onu yenileyebilirsiniz. Parça fiyatlarını örnek oluşturmak amacıyla Webdenal üzerinden seçtim daha ucuzunu bulabilirseniz dilediğiniz yerden alabilirsiniz.

Eki Görüntüle 168520
Ekran kartınızın tam modelini yazmamışsınız ama i3 6100 ekran kartınızı besleyebilecek bir işlemci. Yukarıdaki Parçalar 700 lira tutuyor. İsterseniz 8x2 RAM alabilirsiniz. Ya da güç kaynağınız eski ise onu yenileyebilirsiniz. Parça fiyatlarını örnek oluşturmak amacıyla Webdenal üzerinden seçtim daha ucuzunu bulabilirseniz dilediğiniz yerden alabilirsiniz.
Bu parçaları alıp artan parayada psu alabilirsiniz. İlerki vakittede bir ekran kartı alıp yolunuza devam edebilirsiniz

Eki Görüntüle 168520

teşekkür ederim ama bi sorum olacak hani bu ramle ana kart ın uyumluluğunu nasıl anlayacaz mhz i aynı değil ben sadece ddr2 ve ya dd3 mü ona bakıyoz zannediyordum nasıl oluyor bu mhz olayı ?

bide arkadaşın yazdığı sitemde yeni nesil oyunlar oynanabilir miyim acaba i3 ün en iyi işlemcisi sanırım ama i 5 falan mı alsam ?

Son düzenleme:
teşekkür ederim ama bi sorum olacak hani bu ramle ana kart ın uyumluluğunu nasıl anlayacaz mhz i aynı değil ben sadece ddr2 ve ya dd3 mü ona bakıyoz zannediyordum nasıl oluyor bu mhz olayı ?

bide arkadaşın yazdığı sitemde yeni nesil oyunlar oynanabilir miyim acaba i3 ün en iyi işlemcisi sanırım ama i 5 falan mı alsam ?
İ3 R7 serisi GPU'lari besleyebilecek gucte i5 almaniz oyun performansi anlaminda pek bir fark yaratmayacaktir.
RAM konusunda da DDR degerlerinin ayni olmasina dikkat edin. Onun disinda anakartin RAM hizi maximum cikabileceginiz hizdir. Onun ustunde bir hizda RAM kullansaniz da sorun olmayacaktir. Sadece RAM hizi anakartin destekledigi hiza dusecektir.

İ3 R7 serisi GPU'lari besleyebilecek gucte i5 almaniz oyun performansi anlaminda pek bir fark yaratmayacaktir.
RAM konusunda da DDR degerlerinin ayni olmasina dikkat edin. Onun disinda anakartin RAM hizi maximum cikabileceginiz hizdir. Onun ustunde bir hizda RAM kullansaniz da sorun olmayacaktir. Sadece RAM hizi anakartin destekledigi hiza dusecektir.

teşekkürler ederim bu alacağım parçaların yanında soğutma sistemide almalımıyım ? ben işlemcilerin içinden çıkıyor diye duydumda

Son düzenleme:
teşekkürler ederim bu alacağım parçaların yanında soğutma sistemide almalımıyım ? ben işlemcilerin içinden çıkıyor diye duydumda
İslemcinin icinden stok sogutucu cikacaktir hocam. Ayri CPU sogutucu almak overclock ya da sessizlik icindir. İslemciniz zaten carpan kilitli overclock yolu kapali ama sessizlik derseniz uygun bir sogutucu alip kullanabilirsiniz.

İslemcinin icinden stok sogutucu cikacaktir hocam. Ayri CPU sogutucu almak overclock ya da sessizlik icindir. İslemciniz zaten carpan kilitli overclock yolu kapali ama sessizlik derseniz uygun bir sogutucu alip kullanabilirsiniz.

eyvallah usta ben o zaman parçaların siparişini veriyim herhalde şu an en kötü parçamız ekran kartı onuda ileride tamamlarım. Artık yeni nesil oyunları oynamaya başlarım (y)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı