E5 2670 V1 İş İstasyonu Toplama

Barış Yağmur

Hectopat
Daha fazla  
Uzun zaman araştırmalar sonucunda kendime çift işlemci slotlu bir anakart alıp XEON işlemci kullanmaya karar verdim Uygun fiyatlı bir sistem düşünüyorum. Yapmak istediğim sistem ana bileşeni olan işlemcim => XEON E5 - 2670 V1 C2 SR0KX sürümü. Malesef bu işlemcinin sıfırı artık satılmıyor. 2. elini tedarik etmek zor değil. Sorum şu, 2. el işlemci almak sizce ne kadar güvenli? Bir sistemin en zor bozulan bileşeni işlemci olduğunu düşünürsek içim biraz bu konuda rahat lakin önerilerinize açığım. İlk defa bir iş istasyonu yapacağım hayatımda hiç yapmadım. Ancak anladığım kadarıyla RAM'lerde ECC özelliği vs gibi şeyler olacakmış ECC ne işe yarıyor bilmiyorum. Böyle bir sistem toplarken nelere dikkat etmem gerekiyor? Sistemin DDR 3 olacağını düşünürsek hangi RAM'ler kaç MHz hızlarında ve kaç GB seçilmeli? Ayrıca LGA 2011 sistemli anakart olacak bu ana karta ve işlemcilere GTX 1060 veya 1070 takabilir miyiz? En çok ilgilendiren şey düşündüğüm anakart Asus Z9PA-D8 bu anakarta 2x SATA 3 var bu anakarta samsung 850 PRO SSD takabilir miyim? Muhtemelen M2 portu deteği yok ancak işin açığı ofiste x99 platformumda 850 PRO yetiyor da artıyor da. Kısaca yardımlarınızı bekliyorum ne yapılabilir ne yapılamaz araştırdığım ve bulduğum kadarıyla uygun fiyata şuan için şu 2 bileşeni temin ettim sayılır.

Anakart: Asus Z9PA-D8
İşlemci: 2x E5 2670 V1
Geriye kalan bileşenleri birlikte konuşup karar verirsek çok mutlu olurum. Cihazı CPU render olarak kullanacağım. Çok aşırı oyun oynayan biri değilim. Oynadığım toplamda 2 oyun var. War Thunder ve Dota 2 öyle güncel oyunları oynayan ve takip eden biri değilim. Amacım ağırlıkla CPU render. Ancak Ekran kartımın CUDA destekli olması gerek tabi ki.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı