E5 2699 sistem RTX 4090 Ti ekran kartına darboğaz yapar mı?

Hocam Single Core de iyi performans verebilen bir işlemci olabilirdi ama iyi tasarlansaydı bu işlemcinin 55 MB L3 cache belleği var fakat L1 cache blleği yok veya bazı kaynaklarda yazana göre 32 KB nasıl bir mimariye sahip is bu işlmci akıllarda soru işarti veriyor işlemci tamamen kaslı fakan önbellek fıs sanırım hocam o zaman RTX 2060 ekran kartı gider mi bu CPU'ya?

2060 takılabilir evet. Elindeki işlemcinin üretim ve kullanım amacı belli. CPU render yapsın, workstation yönetsin falan. Ben oyun oynayayım dersen doğru düzgün besleyemez hiçbir kart. O 44 tane çekirdek %1 kullanımda falan kalır ama aldığın FPS 40'ı zor görür en kral kartı da taksan.

Ne için kullanacağına bağlı olarak ona yol vermek lazım aslında. Ben oyun oynayacağım, basit işler yapacağım diyorsan sat hepsini al ekonomik bir işlemci 12400F ve 5600 gibi kat kat daha iyi performansın olur oyunlarda.

2060 takılabilir evet. Elindeki işlemcinin üretim ve kullanım amacı belli. CPU render yapsın, workstation yönetsin falan. Ben oyun oynayayım dersen doğru düzgün besleyemez hiçbir kart. O 44 tane çekirdek %1 kullanımda falan kalır ama aldığın FPS 40'ı zor görür en kral kartı da taksan.

Ne için kullanacağına bağlı olarak ona yol vermek lazım aslında. Ben oyun oynayacağım, basit işler yapacağım diyorsan sat hepsini al ekonomik bir işlemci 12400F ve 5600 gibi kat kat daha iyi performansın olur oyunlarda.

Şimdiki Xeon'larda öyledir hocam bir farkı yok Intel boş marka anca para çiğner ucuz olsa EPYC toplardımda ucuz eğil EPYC.

Çekirdekleri çok güçlü fakat önbellek zayıf olunca böyle bir şeyler çıkıyor ortaya işte en iyisi AMD.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı