E5200 EN8400GS sistemde USB aygıtları çalışmıyor

FkeGamer

Hectopat
RAM
Kingston 2GB 800MHz DDR2
SSD veya HDD modeli
Seagate Barracuda 160 GB
Ekran kartı
Asus Nvidia EN8400GS 512 MB
Anakart
Asus P5KPLAM-SE
İşlemci
Intel Pentium Dual-Core E5200
Güç var. Windows kurulu değil. İşlemci ve kasa fanı dönüyor. Anakart güç ışığı (Galiba) yanıyor. Monitöre görüntü gitmiyor. Ekran kartı çalışıyor gibi, dokununca ısısını hissediyorum. Klavyeye güç gitmiyor. RAM slotunu değiştirdim ne 1. ne 2. slotta görüntü geliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
En başta bu G31 anakart, ekran kartını söküp anakartın arkasındaki mavi VGA girişine bağlayıp görüntü var mı kontrol et.

Değişmediyse bir yerden DDR2 herhangi bir başka kapasite (512 MB bile olur) RAM bulup, onu tek tek yuvalara takıp dene.
Sorun bu ikisinden birindedir genelde.

Kötü bir olasılık da anakartta PCI Express yuvada ya da iki RAM yuvasında da bozulma/yanma olmuş olabilir.

Ya da anakartın üzerindeki eski tip kapasitörlerden bazıları şişip patlamış olabilir. Anakartın üzerinde gümüş renkli ve kırmızı işaretli olanlar katı kapasitördür, onlar patlamaz ama Y gibi çizgi olan kahverengi olanlar eski tiptir patlayabilir, tepeden dışa doğru bombe yapmış ya da pas lekesi gibi renk almış olanlar patlaktır.

Onboard görüntü alamadım. Başka ddr2 ram elimde yok. Yanan veya patlayan bir şey olduğunu düşünmüyorum. Bilgisayarcıya götürmem gerekecek galiba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…