E5200 işlemci var elimde işlemciye OC yapmak istiyorum nasıl yapabilirim? BIOS'tan Advanced sekmesine giriyorum oradan jumperfree Configuration giriyorum sonra bu attığım resim geliyor şimdi napcam ben 3.25-3.50 GHz yeterli.
Power TX powermax 300W.
ASUS P5KPL am-epu anakart var.
Kingston 2 GB 800 MHz RAM.
667 MHz 2 GB bir RAM daha var markasını bilmiyorum.
Bu arada başlıkta da belittiğim gibi OC yapamıyorum AI overclocking i OC profile yaptığımda %20 yapınca PC açılmıyor %15 yapınca açılıyor manuel olarak yapmak istiyorum. PSU yetersiz değil bence çünkü 500W bir başka PSU ile de denedim yine olmadı.
CPU frekansını 256 yap çarpanı 12.5 olarak ayarla(en yüksek çarpan) bu işlemcini 3.2GHz yapacaktır.
Auto psi ayarını disable yapın.
Son olarak da CPU voltage ayarını 1.4v yapın.
Çalışacaktır CPU voltage kısmını CPU Configuration gibi sekmeleri karıştırarak bulursunuz eğer yoksa şansınıza küsün anakartınızın işlemci için manuel voltaj ayarlama yeri olmadığı için overclock yapamazsınız.
Sanırım anakartın CPU voltage ayarını sana sunmuyor yani overclock işi anakartında çok çok kısıtlı. Ancak kendisi ayarladığı voltaj çerçevesinde overclock yapabilirsiniz çarpanı 225 falan yap bu 2.81GHz yapacaktır öyle dene. Yukarıdaki yazdığım testlerden geçen kadar düşür.