E5200 Overclock

buraxis

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar elimde bu işlemci var, overclock için doğru ayarı verdiğimden emin olmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim. Voltaj vermeden 3,35 GHz hıza kadar cıkıyor biraz daha arttırınca HDD görmüyor. Anakartta voltaj verme yerleri kapalı, gerekli yerlerin resimlerini veriyorum. Daha önce hiç overclock yapmadım.
Bu şekildeyken ısı 50 dereceyi geçmedi yükte boşta 35 civarı stok soğutucusu var.
Speedstep denen zımbırtıyı kapatmak performans sağlar mı? Sanırım işlemci frenleniyor.

• Asus P5gcmx/1333 anakart
  • Kingston 2x2 800 MH z DDR2 RAM
  • Asus EAH5450 1GB silent DDR3 ekran kartı
  • 400W PSU

asd.png

Adsızas.png
a1.jpg

a2.jpg

a3.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
SpeedStep işlemci kullanımının düştüğü noktalarda doğru orantılı olarak işlemci frekansını ve voltajını da düşürüyor. Yani frenlediği söylenemez, işlemci sıcaklığı tehlikeleri seviyelere ulaşmadığı ve işlemci yük altında olduğu sürece performanstan ödünç vermez.

Stok soğutuculu sistemlere ise voltajlı OC konusunda yardımcı olamıyorum kaldı ki sistemin pek uygun değil.
3.5GHZ'de stabil ise öp başına koy derim, kontrol etmeni de sağlarım.

Buradaki rehber ile sıcaklıkları test et : AIDA64 Stability Test Rehberi
Bu rehberin alt kısmındaki test ile de stabiliteyi test et, iki sonucu da eksiksiz yollarsan net bir şey söyleyebilirim : https://www.google.com.tr/url?sa=t&...21349/&usg=AFQjCNE45JUw9MGh-2XzcwGBxXGBumaTng

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı