E5200 sisteme yükseltme önerisi

MuhammedKYL1

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, benim bir bilgisayarım var ve bu bilgisayarda oyun oynamak istiyorum ama Valorant ve GTA V gibi oyunları kaldırmıyor. Yeni PC alacak kadar da param olmadığından düşük bütçe ile bilgisayarımı sadece GTA V'e Valorant oynayabilmek için en ucuz yollu parçalar nelerdir? Yardım eder misiniz rica etsem?
Mevcut sistemim:
Windows 10 Pro.
Ekran kartı: ATI Radeon HD 4300/4500 series.
İşlemci: Pentium(R) Dual-Core CPU E5200 @ 2.50GHz 2.52 GHz.
RAM: 3GB 2 adet takılı 2+1 galiba + 500GB HDD.
Anakart: MSI MS-7529
Güç 300 olması lazım öyle biliyorum.
Yardım edecek herkese çok teşekkür ediyorum şimdiden.

Mod işleri ile uğraşmak istemiyorsanız Core 2 Quad bir işlemciye en azından geçebilirsiniz, yanına GTX 550 Ti türevi bir ekran kartı olabilir. Anakartınız maksimum 4 GB RAM destekliyor ki bu da artık GTA V ve Valorant için bence yetersiz bir değer ancak GTA V rekabetçi bir oyun olmadığı için yine oynanır. LGA 775 pin işlemcilerin geneli Valorant gibi işlemciden beslenen bir oyun için yetersizler, kötü bir ekran kartı bile kullansanız ayarları yükseğe almadığınız sürece rahatsız edici seviyede darboğaza uğruyorlar ve hiçbir şekilde akıcı bir deneyim size sunamıyorlarlar.

Güç tüketimi düşük ve performanslı bir kart bulmanız lazım. Düşük güç tüketimli GT 1030 önerim olur benim. Eski seri GTX'ler bir trafo, güç kaynağınız hakkında çok yorum yapamıyorum zaten.

Anakartın Q9650 desteği var, Valorant için pek uygun bir işlemci değil ama 775 soket işlemcilerin en krallarından biri, GTA V için yeterli.

RAM belleklerinizi satma imkanınız varsa satın, çift kanal 4 GB RAM bellek ile sisteminizi kullanın. Ayrıca kaynak kullanımı düşük işletim sistemine geçmeniz lazım, Windows 8.1 Embedded Industry Pro olabilir, GTA V ve Valorant için DirectX 12 sıkıntısı yaşamazsınız zaten.

LGA 775 pin işlemcilerin geneli Valorant gibi işlemciden beslenen bir oyun için yetersizler, kötü bir ekran kartı bile kullansanız ayarları yükseğe almadığınız sürece rahatsız edici seviyede darboğaza uğruyorlar ve hiçbir şekilde akıcı bir deneyim size sunamıyorlarlar.

İstisna olan işlemciler var, ucu ucuna da olsa Q9550 ve Q9650 Valorant için yetiyor. Q9400 - 4 GB RAM - GT730 kombinasyonunu kullanırken 900P düşük ayarlarda 35 FPS civarı alıyordum, işlemciyi Q9550 ve Q9650'ye çıkardıktan sonra aynı kombinasyon ve aynı ayarlarda 70 FPS'leri geçmiştim. RAM zaten maksimum 4 GB olabiliyor o anakartta, dolayısıyla 1GB olanı çıkarıp yerine 2 GB ve aynı özelliklere sahip RAM alabilirsiniz. Ekran kartı olarak da, Quad işlemci ile çalışacağını düşünürsek PSU'yu da göz önünde bulunduracağız, HD6570 - HD6670 - HD5750 - HD7750 - GT430 (GT430 ile GT730'un performansı Fermi mimarili olanı aynı) - GT1030 - R7 240 - GTX550 - GTX550 Ti.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı