E5200 ve R7 250 sistem CS:GO performansı

Erenozyurek123

Hectopat
Eski bir bilgisayara R7 250 takıp 2 GB RAM ile CS:GO oynamak mümkün mü bunu merak ediyorum. Eğer mümkün ise bir süre bu şekilde oynayacağım, tam olarak sistem özellikleri şunlar;
  • -ATI RADEON HD 4350
  • -İntel E5200 2.50 GHz işlemci
  • - Anakart Foxconn G31MXP
  • -2 GB RAM (2 GB daha takviye edeceğim)
Ekran kartını R7 250 ile değiştirsem CS:GO, LoL gibi oyunlar oynatır mı? LoL sistem gereksinimlerinde 3 GHz işlemci istiyor, Intel Xeon işlemci alsam AliExpress'den, anakartla uyumlu mudur? Tavsiyeleriniz için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
işlemcin bu ekran kartına kesinlikle darboğaz yapmayacak. 4GB RAM mevcut oldukça iyi bu ekran kartı için. 1080P ya da 1024P de sıkıntısız olarak LoL oynarsın. Tahmini ( 40 FPS ). Battlefield4 gibi oyunlarda işlemciye çok yük bindiğinde ise işlemcin darboğaza maruz kalacak. Droplar olacaktır. Bu gibi oyunlarda yapılabilecek pek birşey yok.
Ancak belirttiğin R7 250 ve E5200 CS:GO oyununda bileşenlerin yetersiz kalıyor.

Ekran kartını R7 250 ile değiştirsem CS:GO, LoL gibi oyunlar oynatır mı? LoL sistem gereksinimlerinde 3 GHz işlemci istiyor, Intel Xeon işlemci alsam AliExpress'den, anakartla uyumlu mudur? Tavsiyeleriniz için teşekkürler.

Yukarıda R7 hakkındaki görüşlerimi belirttim. Eğer E5200 ile kullanacaksan olmayacak. Ancak burada da belirttiğin üzere Xeon işlemci alırsan işler bir nebze değişecek. Anakartına uyumlu olan 775 Pin Xeon işlemci alman gerekiyor. Aldıktan sonra BIOS modlaması yapman gerek ayrıca. Bu arada bunların hepsini yapıp Xeon işlemciyi sisteminde çalışır hale getirip R7 250 ekran kartı ile 4GB RAM de LoL de 75-80 FPS görürsün.

Yine bu yukarıda belirttiğim Xeon E5450 ve R7 250 Ekran kartı ile sırası ile
LoL 75-80 FPS ( 900P de )
CS: GO 75 FPS ( 900P de )
GTA V 30 FPS ( 768P de )

İşlemci hiçbir oyunda darboğaz yapmıyor bu çözünürlüklerde. Bana sorarsan bu sistemi 1080P bir monitörün varsa GTX 750 ti ile süsle. Yoksa bu sistem bu şekilde çalışacaktır.
işlemcin bu ekran kartına kesinlikle darboğaz yapmayacak. 4GB RAM mevcut oldukça iyi bu ekran kartı için. 1080P ya da 1024P de sıkıntısız olarak LoL oynarsın. Tahmini ( 40 FPS ). Battlefield4 gibi oyunlarda işlemciye çok yük bindiğinde ise işlemcin darboğaza maruz kalacak. Droplar olacaktır. Bu gibi oyunlarda yapılabilecek pek birşey yok.
Ancak belirttiğin R7 250 ve E5200 CS:GO oyununda bileşenlerin yetersiz kalıyor.

Yukarıda R7 hakkındaki görüşlerimi belirttim. Eğer E5200 ile kullanacaksan olmayacak. Ancak burada da belirttiğin üzere Xeon işlemci alırsan işler bir nebze değişecek. Anakartına uyumlu olan 775 Pin Xeon işlemci alman gerekiyor. Aldıktan sonra BIOS modlaması yapman gerek ayrıca. Bu arada bunların hepsini yapıp Xeon işlemciyi sisteminde çalışır hale getirip R7 250 ekran kartı ile 4GB RAM de LoL de 75-80 FPS görürsün.

Yine bu yukarıda belirttiğim Xeon E5450 ve R7 250 Ekran kartı ile sırası ile
LoL 75-80 FPS ( 900P de )
CS: GO 75 FPS ( 900P de )
GTA V 30 FPS ( 768P de )

İşlemci hiçbir oyunda darboğaz yapmıyor bu çözünürlüklerde. Bana sorarsan bu sistemi 1080P bir monitörün varsa GTX 750 ti ile süsle. Yoksa bu sistem bu şekilde çalışacaktır.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı